-

Pınar Türkiye'nin ilk organik sütünü piyasaya sürdü

2 Mart 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Pınar, organik süt üretiminde Türkiye’nin en kapsamlı organik süt üretim çiftliği olan Doğan Holding Kelkit Organik Tarım ve Hayvancılık Çiftliği’yle işbirliği yapmaktadır. Her gün, Doğan Holding Kelkit Çiftliği’nde doğal koşullarında yaşayan ve beslenen ineklerden elde edilen sütler, Pınar Eskişehir Üretim Tesisleri’ndeki özel koşullarda paketlenir.
Türkiye’de organik hayvancılık, Tarım ve Köyişleri Bakanlı’ğı tarafından yayınlanan Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe uygun olarak, yine Bakanlığın yetkilendirdiği bağımsız kontrol ve sertifikalandırma kuruluşlarınca denetlenir ve sertifikalandırılır. Pınar Eskişehir Üretim Tesisleri ve Doğan Holding Kelkit Çiftliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış uluslararası sertifikalandırma şirketi “IMO” tarafından sertifikalandırılmıştır ve düzenlidenetimlerden geçer.
30 yıldır süt kategorisindeki yeniliklerle Türkiye’yi ilk tanıştıran marka olan Pınar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirlenmiş tüm koşulları yerine getirerek, işleme tesisleri için “Organik UHT süt ve süt ürünleri üretebilir” sertifikası almaya hak kazanan ilk ve tek markadır.

Pınar, bir ilke daha imza atarak, Türkiye''nin ilk organik sütünü tüketicisiyle buluşturuyor. Bunun için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı''nca belirlenen tüm organik üretim koşullarını yerine getiren Pınar, Haziran ayı başında üretim tesisleri için ''organik süt üretebilir'' sertifikasını alan ilk marka oldu. Firmadan yapılan açıklamada, UHT tekniği ile üretilen Pınar Süt''lerin sadece İzmir ve Eskişehir fabrikalarında işlenerek paketlendiği belirtilerek,

 ''''4 ay raf ömrüne sahip Pınar Organik Süt, başlangıçta süper marketlerde ve A tipi şarküterilerde kendine özel ahşap standlarda satışa sunuldu. Organik üretimde, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ''''Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik''''te belirtilen tüm hükümler yerine getiriliyor. Organik süt, tamamen doğal ve sağlıklı yaşam alanı sağlanmış ineklerden elde edilerek, ürünün nakledilmesi ve işlenmesi esnasında da organik niteliğini koruyacak tüm tedbirler alınıyor'''' bilgilerine yer verildi. Pınar''dan yapılan açıklamada bir de ilginç verilere yer verildi. Pınar''ın 30 yılda 7.5 milyar litre süt alımı gerçekleştirdiği belirtilerek, şu istatistiki verilere dikkat çekiliyor:

''''Pınar, 30 yıldır toplam 7.5 milyar litre süt alımı gerçekleştirmiştir. Dünya nüfusu 6 milyar kişi kabul edildiğinde ve herkesin Pınar Süt içtiği varsayılırsa, Pınar''ın 30 yılda gerçekleştirdiği süt üretimiyle dünyada herkes 1.25 litre Pınar Süt tüketmiş oluyor. Aynı şekilde Türkiye nüfusu 70 milyon kişi kabul edildiğinde ise Türkiye''deki herkesin 110 litre Pınar Süt içtiği ortaya çıkıyor. Pınar''ın 30 yılda üretilen 1 litrelik UHT süt kutularını yan yana dizdiğinizde ise Ay''a iki defa, kara yoluyla Edirne''den Ardahan''a 451 kere gidip geliniyor. Toplamda ise bir milyon 462 bin 500 kilometre yol kat ediliyor.'

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-