-

Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir Sözünün Açıklaması nedir?

12 Mart 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Atatürk’ün ünlü sözlerinden Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir sözü ne anlama gelir? Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir sözünün açıklaması, hakkında yazı, bilgi.

İnsanoğlu uygarlığın zirvesine ilim sayesinde ulaşmıştır. Ondan yoksun kalan uluslar ezilmeye mahkumdurlar. Çünkü ilmin yol gösterici ışığı Onları aydınlatamamıştır.
Temeli sağlam olmayan bir bina yıkılır. Günlük yaşantımızda hava, su ne denli önemliyse ilim de aynı ölçüde gereklidir. Bugün evrenin sırlarını ancak ilim çözümleyebilmiştir. Hz. Ali; “Bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözüyle ilmin önemini ortaya koymuyor mu? İlim ve teknik yaşantımıza renk ve eğlence katmıştır. Tüm kolaylıkları bize sağlayan Odur.
Artık masal devri geçmiştir. İlimden yeteri kadar nasibimizi alamazsak ezilmeye ve tarih sahnesinden silinmeye mahkum kalırız.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk de ilimin ve fenin öneminin farkındadır. Gelişmemizin ve Dünya yarışında ilerleyebilmemizin ilim ve fen ile mümkün olabileceğini düşünür ve bu konuda haklıdır.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir özdeyişindeki Mürşit kelimesinin anlamı kılavuzdur. Atatürk burada ilim ve fenin ilerlememiz yolunda yapacağı kılavuzluktan bahsetmektedir.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-