-

Ahmet Şık Faşizme baskılara meydan okudu

13 Mart 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Ergenekon” soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanık hakkında açılan davanın 11. duruşması yapıldı. Duruşma neticesinde Şener, Şık, Coşkun Musluk ve Sait Çakır'ın dahil dört kişinin tahliyesine karar verildi.
Dava kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Oda Tv Genel Koordinatörü yazar Doğan Yurdakul, 21 Şubat’ta sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.
Davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklar Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de aralarında bulunduğu 4 sanık tahliye edildi.
Tutuklu gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır ve Coşkun Musluk’un tahliyelerine ”suç vasfının değişme ihtimali” ve ”tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak” kararlaştırdı.

ŞIK: BU KOMPLOYU KURAN CEMAATÇİLER CEZAEVİNE GİRECEK
Bugün tutukluluğuna son verilen Ahmet Şık cezaevi çıkışında oldukça sert açıklamalar yaptı. İktidarı ve cemaati hedef tahtasına oturan Şık, 'O hakim ve savcılar, polisler bu cezaevine girecek. 100 gazeteci, 600 üniversite öğrencisi, 6 binden fazla KCK tutuklusu var. Mücadelemiz devam edecek. Bunca baskı ve zulümden o iktidarın korktuğu bizim de mücadelesini sürdürdüğümüz hayat çıkacak.' diye konuştu.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-