-

Adolf Hitler’in Biomen şampuan reklamı

21 Mart 2012 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

DAHA NELER GÖRECEĞiZ?

Tarihin en büyük ırkçı liderlerinden Adolf Hitler’in görüntüleri eşliğinde TV’lerde dönen reklamı gördünüz mü? “İnsanları öldürüp sabun yapan Hitler, bir şampuanı öneriyorsa mutlak süperdir” deyip alacak mıyız onu? Baş üstüne
* Siyah beyaz bir film, kürsüde Adolf Hitler var. Meşhur el kol hareketleri eşliğinde yine asıp kesiyor... Bu kez Almanca değil, Türkçe konuşuyor.
* Türkçe dublajı öyle bir oturtmuşlar ki, sanırsın o konuşmayı yapan Hitler’in kendisi.
* Söylediği şu: “Kadın elbisesi giymiyorsan, kadın şampuanı da kullanma... Artık yüzde 100 erkek şampuanı Biomen var... Erkeksen Biomen kullanırsın.”
* ”Hİtler” denince az çok tarihi bilgisi olan birinin aklına ne gelir? Binlerce yahudiyi gaz odalarında zehirledikten sonra fırınlarda yaktırıp, onlardan sabun yapan faşist bir lider. Hitler’i şampuan reklamında kullanmak, akıl kârı mı?
* Varsayalım ajanstaki metin yazarları gibi ajansın yöneticileri de uçuk kaçık. Ya Biomen’i bu reklamla pazara sürenlere ne demeli?
* Şimdi reklamı izledikten sonra, “İnsanları öldürüp sabun yapan Hitler, bir şampuanı öneriyorsa mutlak süperdir” deyip Biomen mi alacağız, öyle mi? Baş üstüne... Heil Hitler! 
ALİ EYÜBOĞLU 

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-