-

14 Nisan 2012 Ehliyet Sınavı Sonuçları Yerleri ve Tarihleri Sorgulama

16 Mart 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Yeni sürücü adaylarının 2012 yılında gireceği ikinci ehliyet sınavı tarihi belli oldu. 2012 ikinci ehliyet sınavı dönemi 14 Nisan’da başlıyor. 14 Nisan ehliyet sınav sonuçları doğrultusunda bu yıl trafiğe binlerce yeni sürücü çıkacak. Ehliyetlerini yeni alacak olan adayların sürücü sertifikası heyecanı sürüyor. 14 Nisan ehliyet sınavı MEB tarafından yurt genelinde sınav merkezlerinde yapılacak. Sınavda teorik bilgilerden 3 teste tabi tutulacak sürücü adaylarının 70 puan ve üstü puanlar alamsı ehliyet almak için yeterli olacak. Teorik sınavın ardından ise direksiyon sınavına geçilecek. 14 Nisan ehliyet sınav yerleri de sınava 1 hafta kala 5 -10 Nisan tarihleri arasında açıklanacak. 14 Nisan ehliyet sınav sonuçları sorgulama işlemleri ise sınav sonrasında MEB’in sayfasından gerçekleştirilecek. 14 Nisan ehliyet sınav harçları da MEB tarafından duyuruldu.

14 Nisan ehliyet sınav yerleri kontrol işlemleri sınav yerlerinin açıklanmasının ardından sorgulama sayfası sitemizde sizlerle olacak. Sürücü adaylarının sınava girecekleri merkezler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tayin edilerek adaylara duyurulacak. 14 Nisan ehliyet sınavı sonrasında teorik testlerden başarısız olanlar için ara sınavlar gerçekleştirilecek. 14 Nisan ehliyet sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar ise direksiyon sınavı için MEB gözlemcilerinin gözetiminde pratik testlere tabi tutulacaklar. Sürücü adayları 2012 yılında girecekleri ikinci sınav olan 14 Nisan ehliyet sınav yerleri bilgilerini de 5 Nisan tarihinden sonra sitemiz üzerinden sorgulatabilecekler. Sınav sonrasında 14 nisan ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfası sitemizde sonuçların açıklanması ile birlikte aktif olacak. 14 Nisan ehliyet sınav harçlarının da başvuru öncesi bankalara yatırılmış olması gerekiyor.

14 Nisan ehliyet sınav sonuçları ve tarihleri sorgulama sayfası bilgileri ehliyet sınav yerlerinin açıklanması ve sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte aşamalı olarak hizmetinize sunulacak. Sayfamızda 14 Nisan ehliyet sınavına gireceğiniz okul adresi, sınav salonu, sınav saati ve ehliyet sınavına ait diğer bilgiler yer alacaktır. Sınav yerlerinizi T.C Kimlik no ile kontrol edebilirsiniz. En yakın ehliyet sınav tarihi 14 Nisan 2012 ehliyet sınavıdır. 14 Nisan ehliyet sınav sonuçları ve tarihleri sorgulamak için sitemizden faydalanabilirsiniz.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-