-

CHP'li vekiller Meclis kürsüsünü koruyor - twitter mesajları

9 Şubat 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Meclis İç Tüzük değişikliği görüşmelerinde gerilim dinmek bilmiyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in arabuluculuğu da fayda etmedi. CHP'li vekiller TBMM Genel Kurulu'ndaki komisyon sıralarını işgal etti.
Bu eylemin hemen ardından CHP'li vekiller bu sefer Genel Kurul'da Meclis kürsüsünü işgal etti. 
CHP’li vekiller “komisyon” sıralarına oturdu. TBMM İç Tüzük Değişikliği Teklifinin görüşmelerine geçilmeden önce CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin başkanlığında bir grup milletvekili Genel Kurul salonundaki komisyon sıralarını doldurdular.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Çiçek, iç tüzük teklifi görüşmelerine geçileceğine belirtti.
Bu arada CHP’li vekillerin komisyon sıralarını doldurması üzerine Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, Bakanlar Kurulu sıralarına oturdu.
CHP'li vekillerin telefonuna çekilen mesajdan sonra, TBMM'de komisyon sıraları işgal edildi.

CHP vekiller yaşanan olayları Twitter'da an an paylaştılar:
Turgut Dibek: CHP nin tüm milletvekilleriyle birlikte halkımızın sesi olan meclis kürsüsünü su an koruma altına almış durumdayız.
Turgut Dibek: Uzlaşma arayışılarina Tayyip Erdogan hayır deyince CHP olarak halkımızın sesinin kesilmesine izin veremeyiz.
Nurettin Demir: Meclisin kürsüsünü koruma altına aldık
 
Aykut Erdoğdu: TBMM kursusunu korumaya aldik... Son kale Meclis dusmeyecek...
 
Aylin Nazliaka: Simdi de tüm vekillerle kürsüyü işgal ettik. Bu nedenle oturuma ara verildi.
Aylin Nazliaka: Su anda grup baskan vekilleri görüşüyor. Gerekirse sabaha kadar da olsa kürsüyü işgal edeceğiz. Son kale CHP!
Özgür Özel : AKP muhalefetin sesini kısan antidemokratik iç tüzük talebinden vazgeçmeyiince son çare olarak kürsüyü işgal ettik.
Muharrem İnce: 70 milletvekili arkadaşımla birlikte meclis kürsüsünü korumaya aldık, miletin sesini kısmak isteyenlere karşı mücadeleye devam ediyoruz...
Muharrem İnce: Muhalefetin konuşma süresi sınırlandırılıyor, buna karşı durmak onurdur ama umrede iken meclisteymiş gibi oy kullanmak lider korkusudur
Aykan Erdemir: CHP, muhalefeti susturacak AKP içtüzüğüne karşı TBMM kürsüsünde demokrasi nöbetinde. Geçit yok!

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-