-

Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu Demokrat Parti Çıkardı

3 Şubat 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

AKP’li Hüseyin Çelik ‘Atatürk’ü koruma kanunuyla’ ilgili çok tartışılacak sözler dile getirmişti.  Çelik:  ‘Kanunla kimseyi kimseye sevdiremezsiniz. Neyi ideolojik hale getirirseniz onu dogmatik hale getirirsiniz. Siz eğer Atatürk’ü bir ideolojinin sığ çerçevesi içine hapsederseniz, Atatürk’ü kimsenin tartışmasına müsaade etmezseniz bu Atatürk’e yapılabilecek en büyük kötülüktür.Atatürk’ün kanunla korunması garip bir durum !’dedi…

Şimdi , akıllara ‘Sıra Atatürk’ü koruma kanununda mı?’ sorusu gelirken , H&H olarak bu kanunu acaba kim çıkardı diye merak ettik ve bakın ne bulduk!?

ATATÜRK’Ü KORUMA KANUNU BİZZAT ADNAN MENDERES TARAFINDAN ÇIKARTILDI

Evet , yanlış okumadınız. Atatürk’ü koruma kanunu , CHP tarafından değil , DP döneminde , Adnan Menderes’in isteği üzerine çıkartıldı. Yasayı onaylayan da DP’li Cumhurbaşkanı Celal Bayar’dı!Her fırsatta ‘Biz Menderes’in devamıyız’ diyen Başta Erdoğan olmak üzere tüm AKP’liler şimdi DP’li başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın çıkarttığı yasayı eleştiriyorlar.




İŞTE 1951’DE ÇIKARTILAN O YASA METNİ

Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun:
--------------------------------------------------------------

yayın : resmi gazete
yayım tarihi ve sayısı : 31/07/1951 - 7872
numarası : 5816
madde 1- Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla
kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
yukarıki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
madde 2- Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır.




BU YASA SADECE TÜRKİYE'DE YOK!


ABD'den Avrupa'ya kadar hemen her ülkede "Lese Majeste" yasası vardır. Bir ülkeyi temsil eden tarihsel kişilere 'cahillerin' söz söylemesini engelleme kanunudur bu.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-