-

Galatasaray – Fenerbahçe basketbol Maçı hakemi recep ankaralı

29 Aralık 2011 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Hakem Ankaralı’nın, geçtiğimiz sezon Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan final serisi maçından önce sarı-lacivertli kulübün yöneticisi Semih Özsoy ile yaptığı telefon görüşmeleri, şike ve teşvik soruşturması kapsamında 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan tapelerin içerisinde yer almıştı.

Yarın akşam oynanacak derbi maça da Recep Ankaralı'nın atanması, iki takım taraftarları tarafında da büyük tepki gördü. Özellikle sarı-kırmızılı taraftarlar Türkiye Basketbol Federasyonu'nunu telefon ve mail yağmuruna tuttu.

Federasyon'dan çok tartışılacak karar
YARDIMCILAR MERSİN’DEN

Basketbol Ligi’de zirveye oynanan iki ezeli ekip arasında oynanacak maçta Recep Ankaralı’nın yardımcılıklarını Mersin bölgesinin iki hakemi İsmail Aydın ve Serdar Ünal yapacak.

TURGAY DEMİREL: BEN HAKEM ATAMALARINA KARIŞMAM

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel konu ile ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Ben bugüne kadar hakem atamalarına karışmadım, şimdi de karışmıyorum. Yorum yapmadım yapmam da." dedi.

METİN ŞAHİN: KARARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Recep Ankaralı'nın bu maça atanması sonrasında gösterilen büyük tepkilerden nasibini alan bir diğer isim de Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin oldu.

Şahin, yapılan bu atama ile ilgili hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: Recep Ankaralı, Türkiye'nin en kıymetli hakemlerinden biridir. Bu müsabakayı kaldırabilecektir. Türkiye'de basketbolun yükselişi kadar hakemlerin de yükselişi var. Ligler çok sağlıklı şekilde ilerliyor. Hakemlerimize güvenimiz tam. Bu kadar üst düzey iki takımımızın maçının en iyi şekilde yönetilmesi bizim en asli görevimizdir. Hakemlerimiz verilen görevleri özenle yerine getiriyor. Kimse kaygılanmasın. Recep Ankaralı bu tip müsabakalarda kenar yönetimlerinin dahi şikayetini almamıştır. Son derece saygı gören bir arkadaşımızdır. Bu atamadan vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok. Yarın akşam oynanacak maçı Recep Ankaralı yönetecek.

RECEP ANKARALI KİMDİR?

10 Nisan 1968 tarihinde İstanbul’da doğdu. Sırasıyla Küçükyalı Merkez İlkokulu ve Küçükyalı Lisesini bitirdikten sonra 1990 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılında İstanbul’da Kadir Özçelik ve Necip Kapanlı tarafından açılan Temel Hakem Kursunu tamamlayarak İstanbul’da aday hakem olarak düdük çalmaya başladı. 1992 yılında A klasmanı olan Recep Ankaralı 1995 yılından itibaren de FIBA hakemi olarak görev yapmaya başladı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-