-

Başbakanlık Bursu Ne Zaman Nasıl Kesilir 2011-2012

17 Aralık 2011 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

E üniversiteler kazanıldı, üniversitelilerin çoğu başka şehirlere gitti. Para lazım.
Başbakanlık Bursu nedir?
Bir öğrenci için, en güzel burstur T. C Başbakanlık Bursu. Neden? Çünkü, çıkması en kolay burstur. Özellikle sadece anne ve babanızdan birisi çalışıyor ve de okuyan başka kardeş ya da kardeşleriniz varsa. Ve bir güzel yanı da bir yıl boyunca en fazla alttan 2 ders bırakmanız durumunda 4 yıl boyunca bu burs kesilmeden, yaz-kış devam eder. Yani 4 yıl boyunca yılın 12 ayı bu bursu alırsınız. Ve işin garip yanı, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler bu bursa başvuruda bi haberdir. Ben de şahsen bu bursu kazanan şanslı öğrencilerden birisiydim ve ne yazık ki; aşırı tembel olduğumdan dolayı bir kaç ay sonra kesilip, krediye dönüşmüştü.
2010 Başbakanlık Bursu nasıl yapılır? Başbakanlık Bursu başvurusu ne zaman yapılır? Başbakanlık Bursu başvurusu tarihleri…
Hepsini tek seferde yanıtlayacağım. Okula başladıktan, 1-2 hafta sonra, okulunuzun ”öğrenci işleri bürosu”na gidip; ”başbakanlık bursu başvuru formu” isteyin. Öğrenci işleri size bu formu verecek, siz de doğru bir şekilde doldurduktan sonra, öğrenci işlerine teslim edeceksiniz. Başbakanlık bursu çıkması durumunda ise, size 1 tl’lik (belki artmış olabilir) sembolik bir senet imzalatılacak. Bunun ardından yanılmıyorsam şubat ayı gibi, toplu bir para alacaksınız. Ve yine yanılmıyorsam alacağınız toplu para 800 tl gibi bir miktar olacak. Ve bundan sonra her ayın 7′sinde, herhangi bir Ziraat Bankası atmsinden düzenli olarak paranızı çekmeye devam edeceksiniz. Başbakanlık Bursu şartları yok. Herkes başvurabiliyor.
Başbakanlık Bursu ne zaman kesilir?
Bir sene boyunca altta 3 dersiniz kaldı mı, direkt kesilir ve krediye döner. Artık başbakanlık bursu aldığınız atm kartı da işe yaramaz, Ziraat Bankası’na gidip, yeni bir atm kartı alıp, kyk kredisini çekmeye devam edebilirsiniz. Sene sonunda 1 ya da 2 dersiniz altta kaldı mı herhangi bir kesilme olmaz, başarılı sayılırsınız ve bursu almaya devam edersiniz.
Başbakanlık Bursu ne kadar derseniz peki, geçen yıl 200 TL idi, bu yıl bilmiyorum. Başbakanlık bursuna 1. sınıfta da, ara sınıflarda da başvurabilirsiniz.
Başbakanlık Bursu ya da diğer burslarla ilgili sorularınız varsa yazın elimden geldiğince yanıtlayayım.

6 yorum :

  1. benim alttan bayaa bi dersim kaldı ve bugün bankaya gittigimde hesabınıza para yatmamış dediler daha ilk dönem bitti hemenmi kesiliyor burs??

    YanıtlaSil
  2. Sene sonunda 1 ya da 2 dersiniz altta kaldı mı herhangi bir kesilme olmaz, başarılı sayılırsınız ve bursu almaya devam edersiniz.

    lakin siz alttan 2 den fazla dersten kalmiş olabilirisiniz. ve bu dersleri bu yıl içinde verme şansınız olmadığından otomatik kesiliyor.

    YanıtlaSil
  3. yani şuanda bursum kesildimi benim

    YanıtlaSil
  4. şayet burs almaya hak kazanan emsallerinizin (arkdaşlarınız) bursları yatırıldığı halde sizinki yatmamışsa bu bilgilere göre bursunuz kesilmiş demektir.

    YanıtlaSil
  5. EĞER BÜTÜNLEME SINAVLARIYLA KURTARIRSAK DERSİ YİNE DE BURS KESİLİRMİ ? ÇÜNKÜ BÜTÜNLEME SINAVLAR NOTLAR İNTERNETE YÜKLENDİKTEN SONRA YAPILIYOR OZAMANDA KESERLERMİ?

    YanıtlaSil
  6. Öğrenim dönemi bittikten sonra kesiliyor.. Yani bildiğim kadarıyla her dönem ayrı ayrı değerlendiriliyor. Kısacası yıl içerisinde iki defa olan öğrenim dönemleri sonunda ders bırakmamanız gerekiyor..

    YanıtlaSil

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-