-

Hindi pişirme yöntemleri - Yılbaşı Hindisi Nasıl Pişirilir

25 Kasım 2011 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Yılbaşına girerken büyük bir ziyafet vermek gelenek haline geldi. Hepimiz elimizden gelen her türlü değişik lezzeti o masada görmek istiyoruz. Peki, yılbaşının simgelerinden olan içi doldurulmuş ve nar gibi kızarmış bir hindi nasıl pişirilir? İşte yılbaşı hindisi için damak tadınıza uygun çok önemli ipuçları :

Hindi etinin pişmesi zordur. Lezzetli ve ağızda dağılan bir hindi için seçeceğiniz fırın kabı çok önemlidir. Derin fırın tepsilerinde hindi kızarmaktan çok buharda pişmiş tadına sahip olabilir. Bu nedenle dayanıklı ve sığ bir tepsi tercih etmenizi öneririz. Hazır satılan alüminyum folyo şeklindeki tepsilere kesinlikle güvenmeyin. Piştikten sonra daha da ağırlaşan eti fırından çıkarmak kolay olmayacaktır.

Hindinin lezzetinde doldurma kısmı önemli bir rol oynar. İçerisine katacağınız baharatlar ve sebzeler ile değişik kokular elde edebilirsiniz. Ancak hazır olması maksadıyla hindiyi önceden doldurmayı kesinlikle unutun. Çünkü çiğ et içerisine koyacağınız malzemeler kısa sürde bozulacaktır. Hindinizi sadece çöpe atmakla kalmaz, zehirlenme gibi sıkıcı bir durumla da karşı karşıya kalabilirsiniz.

Eğer hindi fırına koyar koymaz kızarmaya başladıysa üzerine alüminyum folyodan bir çadır kurabilirsiniz. Aksi takdirde pişmiş sandığınız hindinin içi çiğ kalabilir.

Pişirme torbaları da uygun bir alternatif olabilir. Tüm tadı, kokusu ve suyu içerisinde kalacağı için hindiniz dilediğiniz lezzete kavuşacaktır.



0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-