Birden fazla maddenin kimyasal özellikleri değişmeyecek şekilde istenilen oranda bir araya getirilmesiyle oluşan madde topluluğuna karışım denir.
Karışımlar homojen ve heterojen olmak üzere ikiye ayrılır.
Süt çıplak gözle homojen gibi gözükmesine rağmen mikroskopla bakıldığında (yağ damlacıklarından dolayı) heterojen olduğu gözlenir. Heterojenlik mikroskopla tespit edildiği gibi tyndall ışığı etkisi ile de tespit edilebilir. Su Işık etkisinde su Mikroskopta süt Süt su karışımı Işık etkisinde Su süt
Heterojen karışım emülsiyon ve süspansiyon olmak üzere ikiye ayrılır.
Karışımların özellikleri
Bileşik ve karışım arası farklar
-
Karışım Çeşitleri ve Özellikleri nedir?
13 Ekim 2011 Perşembe
yazildi.
Tweetle
Sponsorlu Bağlantılar |
KARIŞIMLAR
0 yorum :
Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.