-

Panathinaikos - Anadolu Efes maçı ne zaman hangi kanalda?

1 Mart 2013 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Anadolu Efes, Yunanistan'ın Panathinaikos ekibiyle karşı karşıya gelecek.
Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi 2012-13 sezonu Top 16 E Grubu dokuzuncu hafta karşılaşmasında Cuma günü deplasmanda Yunanistan'ın Panathinaikos takımı ile karşılaşacak. OAKA Arena'da oynanacak olan mücadele TSİ 22.00'de başlayacak.
Avrupa Arenası'nda 470. maçına çıkacak olan Anadolu Efes , bugüne kadar Avrupa Kupaları'nda oynadığı 469 karşılaşmada 278 galibiyet ve 191 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 59,3) aldı.
2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi'nde ise 222. maçına çıkacak olan lacivert beyazlılar bu kupada bugüne kadar oynadığı 221 karşılaşmada 121 galibiyet ve 100 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,8) elde etti.

Lacivert beyazlılar coach Oktay Mahmuti ile Avrupa Arenası'ndaki 157. maçına çıkacak. Bugüne kadar Avrupa Ligi'nde Mahmuti yönetiminde 156 karşılaşma yapan Anadolu Efes 98 galibiyet ve 58 mağlubiyet (galibiyet yüzdesi: % 62,8) aldı.
THY Avrupa Ligi'nde oynadığı son yedi maçından galibiyet ile ayrılarak THY Avrupa Ligi Top 16 etabında en uzun galibiyet serisi alan takım' ünvanını ele geçiren Anadolu Efes, Panathinaikos ile bugüne kadar 18 kez karşılaşırken, lacivert beyazlılar yedi karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldı.
İki ekip arasında Top 16'nın ilk haftasında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı lacivert beyazlılar 78-64 kazanmıştı.
Anadolu Efes Top 16 sekizinci hafta mücadelesinde CSKA Moskova'yı 63-60 mağlup ederek yedi galibiyet ve bir mağlubiyet ile grupta zirvede yer almış, Panathinaikos ise Zalgiris Kaunas'ı deplasmanda 78-73 yenerek beş galibiyet ve üç mağlubiyet ile dördüncü sırada yer almıştı.
Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun Panathinaikos karşılaşması ile ilgili olarak görüşlerini şöyle açıkladı:
"Top 16'da üst üste yedinci maçımızdan da galibiyet ile ayrılarak çeyrek finale olan inancımızı ortaya koyduk. Panathinaikos Avrupa Ligi'nde tecrübesi olan ve şampiyonluk yaşamış önemli bir ekip. Ancak bulunduğumuz noktada rakibimizin kim olduğuna bakmadan tüm maçlardan galibiyet ile ayrılarak zirvede kalmak amacındayız. İnanıyorum ki Anadolu Efes Atina'da da kazanarak Türk basketbolseverlere bir zafer gecesi daha yaşatacaktır." (DHA)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-