-

Galatasaray Daikin Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti

2 Aralık 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'ndeki derbi maçta Fenerbahçe ile Galatasaray Daikin karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, Türkiye Kupası'nda 3-1 ile devre dışı bıraktığı ezeli rakibini ligde de aynı skorla mağlup etmeyi başardı


Galatasaray'dan 'Kupa' tarifesi
Rakibini daha önce Türkiye Kupası'nda da mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, bir kez daha galip gelerek ligde 7. maçında 5. galibiyetine ulaştı ve üçüncü sıraya yükseldi. Fenerbahçe ise bu sonuçla 3. yenilgisini aldı. Maçta ilk set karşılıklı sayılarla başladı. Sarı-kırmızılı takım, Calderon ve Neriman'ın ürettiği sayılarla teknik molaları 8-7 ve 16-10 önde geçti. Galatasaray Daikin Seti 25-16 kazanarak 1-0 öne geçti.
İkinci sete de etkili başlayan taraf Galatasaray Daikin oldu. Calderon'un yanı sıra Gioli ile sayılar bulan ve ilk teknik molayı 8-6 üstün geçen konuk ekip karşısında Fenerbahçe, 11-11 beraberliği sağlamasını bildi. Sarı-lacivertli takım, Kim'in sayılarıyla ikinci teknik molayı 16-14 önde geçtiyse de Neriman ile tekrar oyunda denge kuran Galatasaray, bu seti 26-24 kazanarak skoru 2-0'ya getirdi.
Fenerbahçe, üçüncü sette Kim ile sayılar bularak teknik molaları 8-5 ve 16-12 önde kapattı. Rakibinin oyundan düşmesini iyi değerlendiren sarı-lacivertli takım, bu seti 25-16 alarak durumu 2-1 yaptı.
Maçın dördüncü seti büyük bir çekişmeye sahne oldu. Galatasaray Daikin, teknik molaları 8-5 ve 16-10 önde geçmesine rağmen, Fenerbahçe 17-17 ile sete tutunmaya çalıştı. Son anlarda az hata yapan sarı-kırmızılı takım, bu seti 25-22 kazandı ve mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Bu arada iki takım arasındaki karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da izledi. Karşılaşmanın ikinci setinde Fenerbahçe taraftarları, sahaya yabancı madde attı. Taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle anons yapıldı.

Salon: Burhan Felek Voleybol
Hakemler: Serdar Nişancıoğlu, Nurper Özbar
Fenerbahçe: Pequeno, Okuniewska, Seda Tokatlıoğlu, Kim Koung, Eda Dündar, Elif Öner (Nihan Güneyligil, Nilay Özdemir, İpek Soroğlu, Elif Başaran, Meryem Çalık
Galatasaray Daikin: Sinem Barut, Selime İlyasoğlu, Calderon, Gioli, Lo Bianco, Neriman Özsoy (Necla Esepaşa, Gamze Alikaya, Özgenur Yurttagülen, Derya Çayırgan)
Setler: 16-25, 24-26, 25-16, 22-25
Süre: 105 dakika (22, 29, 24, 30)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-