-

Barbaros Şansal THY’de Sözcü Gazetesi dağıtıyor

29 Aralık 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


THY’de, Türkiye’nin en çok satan 4. gazetesi olan SÖZCÜ’nün bulunmamasına vatandaş isyan ediyor. Yolcular, SÖZCÜ’yü kendi dağıtıyor
THY’­nin SÖZ­CÜ­’ye özel uy­gu­la­dı­ğı ya­sa­ğı va­tan­daş­lar de­li­yor!.. Dev­le­tin en bü­yük ku­rum­la­rın­dan bi­ri olan Türk Ha­va Yol­la­rı­’n­da­ki (THY) ga­ze­te alım­la­rı­na va­tan­da­şın tep­ki­si sü­rü­yor. Du­yar­lı yol­cu­lar, Tür­ki­ye­’nin en çok sa­tan 4’ün­cü ga­ze­te­si olan SÖZ­CÜ­’nün uçak­lar­da bu­lun­ma­ma­sı­na ses­siz kal­mı­yor.
Alımlar is­ta­tis­tik­selmiş
Türk Hava Yolları’nın ade­ta SÖZ­CÜ­’ye özel uy­gu­la­dı­ğı ya­sak kar­şı­sın­da va­tan­daş­lar da ken­di çö­zü­mü­nü üret­ti. Ba­zı se­fer­ler­de yol­cu­lar, uçak­la­rda ken­di al­dık­la­rı SÖZ­CÜ ga­ze­te­si­ni da­ğıt­ma­ya baş­la­dı.
Uçak­lar­da SÖZCÜ ga­ze­te­si­nin ol­ma­ma­sı TBMM gün­de­mi­ne de ge­ti­ril­di ve bu­gü­ne ka­dar çok sa­yı­da öner­ge ve­ril­di. Son ola­rak CHP Mer­sin Mil­let­ve­ki­li Ali Rı­za Öz­türk so­ru öner­ge­si ver­di ve Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şek ce­vap­la­dı. THY’­nin yüz­de 49.12’lik his­se­si­nin ka­mu­ya ait ol­du­ğu­nu ve şir­ke­tin özel hu­kuk hü­küm­le­ri­ne gö­re yö­ne­til­di­ği­ni bil­di­ren Meh­met Şim­şek “Ga­ze­te sa­yı­la­rı gün­lük yol­cu is­tek­le­ri göz önü­ne alı­na­rak ge­niş bir yel­pa­ze­de ve yol­cu ter­cih­le­ri is­ta­tis­tik­sel ola­rak de­ğer­len­di­ri­lip ya­pıl­mak­ta­dı­r” de­di.
“VİP, alıp gi­di­yormuş”
CHP’­li bir başka milletvekil Umut Oran ise, “Türk Hava Yolları uçak­la­rın­da ya­ban­cı ga­ze­te­ler bi­le var. Peki ne­den SÖZCÜ THY’nin uçaklarında yer almıyor?” di­ye sor­du. Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şek bu öner­ge­yi ce­vap­lan­dı­rır­ken de, “VİP sa­lon­la­rı­na bü­tün ya­yın­lar alın­mak­ta an­cak ti­ra­jı yük­sek olan­lar, VİP yol­cu­lar ta­ra­fın­dan be­ra­ber­le­rin­de gö­tü­rül­mek­te. Da­ha son­ra ge­len yol­cu­lar bu ya­yın­la­ra ula­şa­ma­mak­ta­dı­r” di­ye ko­nuş­tu.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-