-

Ösym: "Öğrenciler soruları aklında tutup yayınladılar"

7 Temmuz 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Kamu Personeli Seçme Sınavı “soruları çalındı” iddiası üzerine ÖSYM, sınav ve iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

ÖSYM, “sınava sahte belgelerle girmeye çalışan, kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamaya çalışan kişilerin tespit edildiğini” vurguladı. Açıklamada bu kişilere yönelik polisin operasyon yaparak gözaltına altığını belirtildi.

ÖSYM, sınav başladıktan sonra bazı adayların soruları dışarı çıkarmaya çalıştığını ancak, polisin bu girişimlere engel olduğunu kaydetti.

ÖSYM, sınav biter bitmez internet sitelerinde soruların eksiksiz yayınlanmasına ilişkin de şunları ifade etti:

“Bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır.”

Açıklamada soruların internet sitelerinde yayınlanmasının sınav güvenliğine gölge düşürme ve ÖSYM’ye karşı güven zedeleme olarak değerlendirildi.

ÖSYM açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu tür uygulamalara adaylar itibar etmemelidir. Sınava girecek adayların, bu ve benzeri yanıltıcı durumlara itibar etmemeleri, Merkezimize ve sınavın güvenirliğine inançlarını kaybetmeden sınavın diğer oturumlarına katılmaları önemle hatırlatılır.”

ÖSYM, KPSS sorularını internet siteleri üzerinden servis edenler hakkında da suç duyurusu yapacağını açıkladı:
“Merkezimiz, bu önemli sınavda insanların duygularını sömürerek, böylesi bir yolla kazanç sağlamaya yönelen kişi ve kurumları şiddetle kınamaktadır. İlgililer hakkında Savcılığa ivedilikle suç duyurusunda bulunulacak ve gereken yasal işlemler yapılacaktır. Bu nedenle bu türden yalan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur.”

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-