-

Kpss'De Resmi kitapçıktaki bazı sorular ve şıkları ile internetteki bire bir aynı

13 Temmuz 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

ÖSYM’nin dün yayımladığı KPSS soruları ve şıklarıyla, bir yayınevinin sitesinde sınav günü verdiği soruların bire bir çakıştığı belirlendi. Bazı soruların sadece şıklarında farklılık var.

ÖSYM Başkanı Demir “Sorular sızdırıldı” iddiaları için “Adaylar zihinlerinde ne kaldıysa, bunu kâğıda döktüler” dese de dün ortaya çıkan bu durum, yine KPSS’de kuşkuları artırdı...


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz cumartesi günü lisans mezunlarının girdiği, ancak “Soruları sızdırıldı” iddiasının gündeme geldiği KPSS2012 sınav sorularını ve yanıt anahtarını açıkladı. ÖSYM’nin yayımladığı sorular ve şıklarıyla, bir yayınevinin sitesinde sınavdan sonra yayımlanan ve “sızdırıldığı iddia edilen” sorular aynı çıktı. Bazı soruların, ÖSYM’nin kitapçığındaki sırasıyla aynı sırada sorulduğu, şıklarının dizilişinin bile aynı olduğu görüldü.

57 SORU O SİTEDE YAYIMLANMIŞTI
7 Temmuz’da yapılan KPSS’nin sabah oturumundan sonra soruların çalındığı iddiası, gündeme bomba gibi düştü. İlk iddia, o gün saat 16.30 sıralarında Dicle Haber Ajansı’ndan geldi. Ajans, ‘pdf’ formatındaki soruların yer aldığı bazı sayfaları yayımladı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-