-

Gençlik kampına katılan öğrencilere Çocuğunuz terör örgütü kampında uyarısı

8 Temmuz 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Bursa, Eskişehir, Samsun ve Kocaeli’de emniyetin, kampa katılan öğrencilerin ailelerini arayarak ya da emniyete davet ederek “Çocuğunuz terör örgütü kampında” dediği ortaya çıktı.

Kolektif Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Öğrenci Kolektifleri tarafından 30 Haziran tarihinde başlayan ve dün sona eren kampa, Ezginin Günlüğü, Marsis, Altan Gördüm, Barış Atay, Prof. Dr. Aykut Kence ve Ertuğrul Mavioğlu gibi sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarının katıldığı anlatıldı.

Açıklamada, kampın ikinci gününden itibaren, kampa katılan öğrencilerin ailelerinin arandığı bildirilerek “Çocuğunuzun bir arkadaşıyım. Kendisi şu anda terör örgütü kampındadır” dendiği belirtildi. Öğrenci Kolektifleri Basın Sözcüsü Neval Kösedağı, 7 yıldır gerçekleştirilen kampın üniversiteliler ve liseliler için alternatif bir yaşam olduğunu, kampa katılanların birlikte üretip eğlendiğini söyledi.

AKP iktidarında yapılan düzmece iddianamelere dikkat çeken Kösedağı, “Bu kampta çektiğimiz filmler mi terör faaliyeti ya da birlikte yemeklerimizi yapıp birlikte sofra kurmak mı terör eylemi, yoksa söylediğimiz şarkılar mı” diye sordu. Kösedağı, üniversitelilerin tüm baskı ve gericiliğe karşın bir arada durmaya devam edeceklerini ve asla iktidarın istediği gibi bir gençlik olmayacaklarını vurguladı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-