-

2012 Kpss Puanları - 2012 Kpss'de kim kaç puan alacak?

13 Temmuz 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan KPSS ile memur ve öğretmen adayları için bir sınav telaşı daha bitti. Sınavın sona ermesiyle birlikte bu sefer adaylarda sınav sonuçları ve doğal olarak da standart sapma nasıl olacak endişesi başlamış oldu. Birçok aday bu konuda araştırma yapıp mantıklı bir sonuç çıkarmak ve kafalarındaki soru işaretlerini gidermek istiyor.


Peki 2012 Kpss’nin Standart Sapması nasıl olacaktır? Sonuçlar açıklanmadan Kpss Rehber’in bu konuda kesin bir şey söylemek kesinlikle mümkün değildir. Ancak adayların sınav hakkında yaptıkları açıklamaları göz önüne alarak mantıklı kestirimler yapabilmek mümkün olacaktır.

Genel olarak Kpss Rehber facebook sayfamızdan incelediğimizde, Kpss adaylarının en zorlandığı sorular Genel Yetenek soruları, Türkçe ve Matematik soruları adayların büyük bölümünün çok yakındığı ve 2010 ve 2011 sorularından daha zor olduğu yönünde.  Bu da Genel yetenekten yaptığınız her netin genel kültür ve eğitim bilimlerinden daha çok standart sapma getireceğini gösteriyor.

Öte yandan Genel Kültür sorularının önceki yıllara göre zor olmadığı hatta tarih sorularının beklenenden kolay geldiği yorumları çok sık yapılıyor. Burada ise 2010 – 2011 standart sapmaları arasında bir sapma bekliyoruz.

Eğitim Bilimleri ise son 2 yılla kıyaslandığında Öğrenme Psikolojisi hariç biraz daha yoruma dayalı ve kısmen kolay bulunmuş durumda burada da standart sapmanın 2010 – 2011 arası standart sapma bekliyoruz.

Sonuç olarak bu sene  Kpss Rehber olarak 2010’a göre puanların 2-3 puan artmasını bekliyoruz. Yani netleriniz 2010 verilerine göre 70 puansa 2012’de 72-73 puan getirmesi mümkündür. Ama bunun pek çok detayı olduğu için kesin sonuca varmak mümkün değil. Özellikle genel yetenek neti çok olan adaylarda bu artı 5-6 puanlara çıkabilir, öte yandan genel kültürü iyi olan fakat genel yetenek neti düşük olanda sadece 1-2 puanlık bir artış olabilir. Ayrıca çok az kişi tarafından doğru yanıtlanan bir soruyu doğru cevaplamanız halinde ekstra standart sapma puan alacağınızı da göz önüne almalısınız.

ÖSYM Başkanı Puanlarla ilgili İp Ucu Verdi

ÖSYM Başkanı bugün yaptığı açıklamada, kopya iddialarından sonra Ankara ilinde yapılan sınav kağıtlarını okuttuklarını, ortalama net sayılarından geçen yıllara oranla bu seneki sınavda bir anormallik var mı diye baktıklarını açıkladı.

Yaptıkları işlemler sonrasında 2012 KPSS sınavının ortalama net sayısında geçen yıllara oranla bir anormallik yani bir artışın söz konusu olmadığını hatta genel ortalamanın geçen yıllara göre 1-2 net aşağıda olduğunu açıkladı.

Biz de bu açıklamaya dayanarak 2012 KPSS’nin geçen yıllara kıyasla zor olduğunu bu nedenle standart sapmanın yüksek olacağını söyleyebiliriz.

Kpss Rehber Adayların Nabzını tutmak amacıyla bir anket düzenledi ve adayların kaç net beklediğini sordu, anketimiz de fikir edinmenize katkı sağlayacaktır. İşte ankete katılan ilk 500 kişi analizi

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-