-

Muğla Fethiye Ölüdeniz'de 6.1'lik deprem

10 Haziran 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Merkez üssü Fethiye Ölüdeniz olan 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir ve çevresinden de şiddetli bir şekilde hissedildi

Merkez üssü Ölüdeniz açıkları olan 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta Muğla olmak üzere, Akdeniz ve Ege Bölgesi'ndeki bir çok şehirde hissedildi. Plajda ve havuzda bulunan vatandaşlar ise depremin ardından plajları boşalttı.

"30 SANİYE SÜRDÜ"
Deprem haberinin duyulmasının ardından Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesi çöktü. Depremi yaşayanlar, sarsıntının çok şiddetli olduğunu ve depremin 30 saniye boyunca hissedildiğini söyledi.

FETHİYE'DE ELEKTRİK VE İNTERNET KESİLDİ
Fethiye'de elektrik ve internet bağlantısının kesildiği öğrenildi. Yakın tarihlerde bölgede art arda depremler yaşanmıştı. 5 haziranda Marmaris 4.6, 9 haziranda Muğla Köyceğiz 4.2 büyüklüğünde depremlerle sallanmıştı.

"DÜNYANIN EN ÇOK DEPREM ÜRETEN BÖLGELERİNDEN BİRİSİ"
İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Okan Tüysüz, Ege Bölgesi'nin gerilme bölgesi olduğuna dikkat çekerek, "Bu bölgede çok sayıda fay var ve bunlar 7.2'lere ulaşan depremler üretti. Güney Ege'de Rodos Adası'ndan çıkarak Fethiye'ye ulaşan, buradan da Burdur'a kadar giden bir fay var. Sonuçta Ege bölgesinin jeolojik yapısı içerisinde olağan bir deprem olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü orası dünyanın en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bundan sonra 5.1'e kadar ulaşan artçılar beklenebilir" dedi

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-