-

Antalya bugün 48 derece sıcaklığı gördü

16 Haziran 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Bu hafta başından itibaren sıcak havanın etkisini gösterdiği Antalya’da termometreler 48 dereceyi gösterdi. Antalya Caddesi üzerinde bulunan Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde bulunan termometrede hava sıcaklığı 48 dereceyi gösterdi. Nisbi nemin yüzde 22 olduğu Manavgat’ta vatandaşlar sokaklardasıcaktan bunaldı.

48 derecelik sıcaklık değerini gören Manavgatlılar, son bir haftaya kadar havaların oldukça serin olduğunu, bundan sonra sıcakların daha da artabileceğini ifade ettiler. Manavgat 48 derecelik sıcaklıktan dolayu dolayısıyla vatandaşlar genelde haftasonu tatillerini evde geçirirken, turistler plajlara akın etti. Çeşitli ülkelerden gelen turistler Side plajlarına akın ederek güneşin keyfini çıkardı.

Dışarı çıkmayın

Anahtar kelime giriniz
Manavgat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker, hava sıcaklığının çok arttığını kaydederek, vatandaşların mümkün oldukça sıcak saatlerde dışarı çıkmamalarını istedi. Sıcak havaların özellikle yaşlılar ve çocukları etkilediğini kaydeden Dr. Eker, “Bu saatlerde kesinlikle dışarı çıkmasınlar. Özellikle yaşlı ve kalp, tansiyon gibi rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız için bu haval tehlikeli olabilir. Yine günün en sıcak saatlerinde denize girilmemeli. Vatandaşlarımız bol bol sıvı almalılar” dedi.

Yangınlara dikkat

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu’da, hava sıcaklığını çok arttığını ifade ederek, vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı. Bu havaların orman yangınları için çok müsait olduğunu kaydeden Hacıoğlu, “Vatandaşlarımız özellikle orman yangını konusunda çok dikkatli olmalılar. Tarla temizliği yapılırken dikkat edilmeli. Piknik alanlarında tamamen söndürülmemiş ateş kalmamalı. Herhangi bir yangın durumunda ücretsiz 177 ihbar hattını aramalılar” dedi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-