-

2012 Lys sınavı cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

16 Haziran 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), saat 12.00'de sona erdi. 619 bin 133 adayın katıldığı sınav, saat 10.00'da başladı ve 2 saat sürdü.

Ünversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan LYS sona erdi. 120 dakika süren sınavda matematik ve geometri testleri yer aldı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı sınavda, toplam 619 bin 133 aday ter döktü. Sınav sonrasında solandan çıkan adaylar, özellikle geometri sorularının çok zor olduğunu söylediler. Sınav sırasında çocuklarını dışarıda bekleyen aileler ise büyük heyecan yaşadı. Adaylar, sınav biter bitmez ailelerinin yanına koştu. Bu arada Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sınava giren adaylardan biri, sınav sırasında rahatsızlandı. Rahatsızlanan adaya ilk müdahale ambulansta yapıldı. LYS, yarın saat 10.00'da Matematik sınavıyla başlıyor. Aynı gün saat 14.30'da da Yabancı Dil Sınavı yapılacak. Sınavlara toplam 871 bin 313 aday katılacak. LYS, 16-17 Haziran ve 23-24 Haziran tarihlerinde toplam beş oturumda yapılacak.

LYS 2012 heyacanı


Matematik Sınavı (LYS-1) 16 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacak ve 120 dakika sürecek. LYS-1'de matematik ve geometri testleri olacak.

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) 16 Haziran Cumartesi günü saat 14.30'da tek oturumda gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek. LYS-5, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yapılacak.

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) 17 Haziran Pazar günü, saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-4'te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu testleri olacak.

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 23 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk dili ve edebiyatı, coğrafya-1 testleri yer alacak.

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) 24 Haziran Pazar günü saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri bulunacak.

ÜNİVERSİTE ADAYLARI SINAVDA TER DÖKERKEN, AİLELERİ DE DUA OKUDU


Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) adaylar sınav salonlarında üniversiteli olabilmek için ter dökerken, aileleri ise sınav merkezlerinin önünde Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

LYS'nin Matematik Sınavı (LYS-1), Türkiye genelindeki 81 merkez ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Lefkoşa kenti ile aynı anda Adana'da da yapıldı. Adaylar sabah erken saatlerde sınava girecekleri merkezin yolunu tutarken, trafikte ise yoğunluk yaşandı. Sınavın gerçekleştirildiği eğitim kurumlarının önünde yer yer 200 metreye ulaşan araç kuyrukları oluştu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) herhangi bir puan türünde 180 baraj puanını aşarak LYS'lere katılma hakkı kazanan gençler sınav salonlarında ter dökerken, öğrenci velileri de okul bahçelerinde Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua etti. Gençler kadar heyecanlı olan aileler, “Hem kendimizi sakinleştirmek hem de çocuklarımıza manevi destek olmak için dua okuyoruz” dediler.

Bu arada her sınav öncesi bildirilmesine rağmen bazı öğrencilerin sınav yerlerine telefon, cüzdan ve saat gibi sınav salonlarına sokulması yasak olan eşyaları da yanlarında getirmesi sorun oldu. Söz konusu ziynet eşyalarını bırakacak kimseyi bulamayan öğrencilerin imdadına ise okul kantinleri yetişti.
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ, LYS’DE İL BİRİNCİSİ OLAN ÖĞRENCİYE OTOMOBİL HEDİYE EDECEK


Eğitimde başarının desteklenmesi adına birçok çalışmaya imza atan Şahinbey Belediyesi, üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 10’a girecek veya il birincisi olacak öğrenciye otomobil hediye edecek.

Gaziantep’in sanayi ve ticarette olduğu gibi birçok konuda önde olmasına rağmen eğitimde hak ettiği noktada olmadığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bu konuda Gaziantep Valimiz Erdal Ata göreve geldiği günden buyana çok ciddi çalışmalar yapmaktadır. Yine Valimizin teklifi ile belediye meclisi olarak karar aldık. Gaziantep’teki eğitim başarısının desteklenmesi adına Gaziantep’te üniversite sınavında Türkiye geneli ilk 10’a girecek öğrencilere veya olmadığı takdirde Gaziantep birincisi olan öğrencimize bu aracı hediye edeceğiz. Amacımız eğitimde başarıyı desteklenmek ve ödüllendirmektir. Bu anlamda Şahinbey Belediye olarak 3 yıldan beri okul birincilerimize dizüstü bilgisayar hediye ediyoruz. Yine sosyal tesislerimizde 7 bin 500 öğrencimize ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları veriyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak eğitimin her zaman destekçisiyiz. Şu anda üç okul birden yapıyoruz. Burada sergilediğimiz bu araç yarın yapılacak sınavda Türkiye geneli ilk 10’a girecek öğrencimizi, olmadığı takdirde Gaziantep birincimizi bekliyor. Ben sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-