-

Kasımpaşa Adanaspor'u uzatmalarda 3-2 yenerek süper lige yükseldi

27 Mayıs 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Zafer Yıldırım başkanlığındaki yeni yönetimiyle daha da güçlenen Kasımpaşa, normal süresi 2-2 biten Bank Asya 1. Lig Play-Off finalinde Adanaspor'u uzatmalarda 3-2 yenerek 1 sezon sonra Süper Lig'e yükseldi

Akhisar ve Elazığ'ın ardından Süper Lig'e çıkan Kasımpaşa'ya zaferi getiren golleri 37. dakikada Gökhan Güleç, 72. dakikada Adem Büyük ve 117. dakikada Azar Karadaş kaydetti. Kasımpaşa'da Hüseyin 103'te kırmızı kart gördü. 68'de Rahman ve 90+4'te Mbilla ile sayılarını bulan Adanaspor'da Barbaros, 22. dakikada hakem Fırat Aydınus'a küfrettiği gerekçesiyle kırmızı kart gördü.

ADANASPOR:2 - KASIMPAŞA:3

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

ADANASPOR: Zülküf, İzzet (Dk. 63 Fevzi ), Tuna, Koray, İlkem, Adnan, Barbaros, Talha (Dk. 46 Okan ), Mbamba, Yaser (Dk. 40 Oğuz ), Etame

KASIMPAŞA: Tolga, Özgür (Dk. 105 Abdülhamit ), Henrique, Hüseyin Yoğurtçu, Sancak, Murat, Sarmov, Dimitrov, Ali, Gökhan (Dk. 70 Hüseyin Kala ), Adem (Dk. 83 Azar )

GOLLER: Dk. 67 Oğuz, Dk. 90 4 Etame (Adanaspor), Dk. 37 Gökhan, Dk. 72 Adem, Dk. 116 Azar (Kasımpaşa)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 22 Barbaros (Adanaspor), Dk. 101 Hüseyin Yoğurtçu (Kasımpaşa)
SARI KARTLAR: Dk. 21 Tuna, Dk. 21 Barbaros, Dk. 77 İlkem, Dk. 79 Mbamba (Adanaspor), Dk. 33 Sancak, Dk. 51 Henrique, Dk. 116 Azar, Dk. 116 Sarmov (Kasımpaşa)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
5. dakikada her iki takımda temposunu arttırarak gol aramaya başladı.
12. dakikada mücadelenin ilk tehlikeli atağını Kasımpaşa yakaladı. Ceza sahası içinde topa iyi yükselen Gökhan Güleç topa tam dokunamadı. Bu pozisyonla Kasımpaşa net bir gol fırsatından yararlanamadı.
22. dakikada Adanaspor 10 kişi kaldı. Bir dakika önce Barbaros'a sarı kart gösteren maçın hakemi Fırat Aydınus, itirazlarını sürdüren bu futbolcuya direkt kırmızı kart göstererek oyun dışında bıraktı. Gösterilen kırmızı kartın ardından her iki takım taraftarları da sahaya meşale ve yabancı maddeler atarken, hakem Fırat Aydınus anons yaptırdı.
23. dakikada 10 kişi mücadeleye etmeye başlayan Adanaspor, taktiksel değişikliğe giderek orta alandaki baskıdan vazgeçerek kontra ve hızlı ataklarla Kasımpaşa kalesinde gol aramaya başladı. Rakibinin 10 kişi kalmasını fırsat bilen Kasımpaşa etkili ataklarla Adana kalesinde gol aramaya başladı. Dimitrov ile pozisyonlar yakalayan İstanbul temsilcisi aradığı golü Gökhan Güleç ile buldu.
36. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Gökhan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi:1-0. Gökhan'ın golü ile 1-0 öne geçen Kasımpaşa hızını kesmeyerek Adanaspor kalesinde ikinci golü aramaya başladı. 10 kişi oynamanın dezavantajıyla kalesinde pozisyonlar gören Adanaspor ilk yarının sonlarına doğru oyun temposundan düştü.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
48. dakikada Adanaspor savunmasından çalımlarla kurtulan Gökhan'ın ceza alanına girmeden yaptığı vuruşta, top az farkla üstten auta gitti.
67. dakikada kazanılan serbest vuruşta barajdan dönen top Oğuz'un önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta, kaleci Tolga'nın müdahalesi yeterli olmayınca, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.
72. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında Ali'nin sol taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde uygun durumda topla buluşan Adem, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2.
85. dakikada sol tarafta kazanılan serbest vuruşta Adanasporlu Fevzi'nin orta-şut karışımı vuruşunda, üst direğe çarpan top auta gitti.
89. dakikada Azar'ın ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, kaleci Zülküf topu son anda kornere çeldi.
90+4. dakikada Adanaspor kalecisi Zülküf'ün rakip alana gönderdiği topu Kasımpaşa defansının sektirdi. Ceza alanı içinde meşin yuvarlağı önünde bulan Etame, topun gelişine yaptığı aşırtma vuruşla takımına beraberliği getiren golü kaydetti: 2-2. Karşılaşmanın normal süresi, 2-2 berabere tamamlandı ve uzatma devrelerine geçildi.
101. dakikada Kasımpaşalı Hüsayin Yoğurtçu, rakibi Etame'ye tekme atınca, hakem Fırat Aydınus bu futbolcuya kırmızı kartını gösterdi.
116. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Azar, yaptığı düzgün vuruşla takımını galibiyete taşıyan golü kaydetti: 2-3. Karşılaşma, Kasımpaşa'nın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

SÜPER LİG'DE 5. İSTANBUL TAKIMI OLDU
Süper Lig'de 8 sezon yer alan Kasımpaşa geçen yıl mayıs ayında veda ettiği en üst lige, 1 yıl sonra başka bir mayıs akşamında geri döndü. Semt takımı olmasına rağmen 91 yıllık geçmişinde 8 sezon Süper Lig'de mücadele etme başarısı gösteren lacivert-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig'deki 5. İstanbul takımı oldu.

3 PLAY-OFF, 3 ŞAMPİYONLUK
Geçmişte daha önce 2 kez play-off finali oynayan Kasımpaşa, 2007'de Altay'ı, 2009'da da Karşıyaka'yı geçerek Süper Lig'e çıkmıştı. Lacivert-beyazlılarda 27 Mart 2012'de göreve gelen teknik direktör Metin Diyadin ise geçen sezon Orduspor ile yaşadığı Süper Lig'e çıkma başarısını bir kez daha tekrarladı.

YARI FİNALDE KONYASPOR'U ELEDİ
Normal sezonu 4. sırada bitiren Kasımpaşa yarı finalde Konyaspor'u deplasmanda 2-0, İstanbul'da da 4-0 yenerek final biletini almıştı. Kasımpaşa, 1. Lig'i ilk 2 sırada tamamlayarak doğrudan Süper Lig'e yükselen Elazığspor ve Akhisar Belediyespor'un ardından, yeni sezonda Türkiye'nin en üst liginde yer alacak üçüncü ve son takım oldu.

MAÇIN ARDINDAN OLAYLAR ÇIKTI
Normal süresi 2-2 berabere biten karşılaşmanın uzatma devresinde rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak Spor Toto Süper Lig'e yükselen Kasımpaşa ile Adanaspor futbolcuları arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. Her iki takım oyuncuları sahanın içinde birbirleriyle kavga ederken, araya giren yöneticiler ve emniyet güçleri olayları güçlükle yatıştırdı.

TRİBÜNLER DE KARIŞTI
Bu arada karşılaşma sonunda Adanaspor taraftarları ile polis arasında da gerginlik yaşandı. Maçın bitiş düdüğüyle beraber Adanaspor taraftarları, sahaya tribünlerdeki koltukları atarken, emniyet güçleri biber gazı kullanarak tribünlere girdi.

Adanaspor taraftarlarını stat dışına çıkaran emniyet güçleri, kapı girişlerinde önlem alarak olayların daha fazla büyümesini önledi.

KUPA DEMİRÖREN'DEN
Kasımpaşa, maç sonunda kupasını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı. Konfetiler eşliğinde kupayı kaldıran ve büyük bir sevinç yaşayan Kasımpaşalı futbolcular, sevinçlerini daha sonra taraftarlarıyla paylaştı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-