-

Komprador sistem nedir nasıl işler?

1 Nisan 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Komprador sol, küreselleşme sürecinin yanındadır. Küreselleşmenin engellenemez bir süreç olduğunu, solcuların bu “olgu”yu kabullenip bu süreç içinde kendilerine bir yer bulmalarını savunur. Küreselleşme, sınırları kaldırmış ve enternasyonalizmin temel dayanağını yaratmıştır. Bu da emperyalizmin artık ortadan kalkmasıdır.
Emperyalizm ortadan kalktığı için ulusallık ve antiemperyalist mücadelenin de modası geçmiştir. Emperyalizme karşı ulus-devleti savunmak ve antiemperyalist mücadele vermek dünyanın bütünleşmesinin önünde bir engel olduğundan gericiliktir, muhafazakarlıktır. Bu yüzden de milliyetçilik ve ulus-devlet, komprador solun baş düşmanıdır ve bunları zayıflatan her emperyalist saldırının tereddütsüz yanında yer alırlar.
Ulusal sol ise emperyalizmin doğasının değiştiği yönündeki her türlü görüşe karşı çıkar. Küreselleşme, emperyalizmin ezilen dünyaya karşı başlattığı kapsamlı savaşın adıdır. Bu emperyalist saldırı ulusu hedef alır. Bu yüzden ulusal sol emperyalist saldırıya karşı ulus devletin tüm direnme olanaklarını savunur. Ulusal sol ezilen ulusların emperyalizme karşı verdiği kurtuluş ve devrim mücadelesinin yanındadır.
Ezilen uluslar emperyalizme karşı bir ulus olarak mücadele ederler, bu nedenle ulusal sol milliyetçidir. Emperyalizmin dünyayı ezen ve ezilen uluslar olarak ikiye bölmesi Batı ile Doğunun işçi sınıfı arasındaki enternasyonalist dayanışmanın temellerini ortadan kaldırmıştır. Ulusal solun uluslararası dayanışmadan anladığı emperyalizme karşı mazlum milletler cephesinin kurulmasıdır. Komprador solun aksine ulusal sol için emperyalizme direnen hareketler ilecidir ve emperyalizmi güçlendirip ulusu zayıflatan hareketler gericidir.
Komprador sistem nasıl işler?
ABD ABTÜSİADKOMPRADOR SOL
KÜRESELLEŞMEÇağımızın gerçeğiYakalamalıyızOlgudur
desteklemeliyiz
SERMAYEÖzgürleştirirDemokratikleştirirİlericidir
PİYASADemokrasinin temelidirÖnündeki engeller kaldırılmalıdırBürokrasiye karşı desteklenmelidir
DEVRİMGeçti o günlerHoş hayallerdi gerçeği bakalımOlacağı yok bari hayatımızı yaşayalım
ATATÜRKModası geçtiAltı ok gericidirBaskıcı yapının kaynağı
ABUygarlık projesiNe pahasına olursa olsun girmeliyizGirelim ki demokrasi gelsin
TÜRK ULUSUPis TürkÜçkağıtçı TürkBu halktan
adam çıkmaz
BATIUygarlıkZenginlikDemokrasi
KÜRT SORUNUAzınlıklara hakları verilmeliGüneydoğu yük oluyorKürtlere özgürlük
BARIŞABD sağlarABD’nin yanında olmalıyızABD barışı getirmeli
GERİCİLİKBize zarar vermedikçe desteklerizPayasamız için desteklerizABD’ye zarar vermedikçe destekleriz


http://www.turksolu.org

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-