-

Dünyanın En Pahalı ve lüks aletleri

6 Mart 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Lüksün böylesi
Lüksün böylesi

Yat

Fiyatı: En az 300 milyon dolar
Fransız tasarımcı Philippe Starck tarafından tasarlanan gemi, 36 yaşındaki Rus milyarder sanayici Andrey Melnichenko’ya ait. 

Lüksün böylesi
L’Amitie malikanesi
Fiyatı: 95 milyon dolar
Donald Trump’ın eski evinin havadan görüntüsünü görüyorsunuz. Florida, Palm Beach’de bulunan görkemli malikenin yeni sahibi Rus iş adamı Dmitry Rybolovlev.

Lüksün böylesi

Üç parçalı tablo
Fiyatı: 86 milyon dolar
İngiliz sanatçı, Francis Bacon’a ait üç parçalı baş yapıt, New York’ta düzenlenen müzayedede ‘Modern sanat’ dalında açık arttırmada rekor kırdı.

Lüksün böylesi

1961 Ferrari, 250 GT SWB California Spyder
Fiyatı: 10 milyon 900 bin dolar
Önceden oyuncu James Coburn’a ait olan eski tip lüks Ferrari, sonrasında radyo programcısı Chris Evans’a satıldı. Araba açık arttırmasında en yüksek fiyat verilerek bir önceki yılın rekorunu kırdı.

Lüksün böylesi

Eaton pırlantası
Fiyatı: 46 bin dolar
‘Dünyanın en pahalı gömleği’, Eton Gömlekleri Şirketi’nin 80’inci yılını kutlamak için piyasaya sürüldü. Yaka ve kol düğmelerini süsleyen Eaton pırlantası, yedi renkli pırlantadan oluşuyor.

Lüksün böylesi

Hamburger
Fiyatı: 200 dolar
Londra’da bulunan Burger King’te yapılan dünyanın en pahalı hamburgeri şaşkınlık uyandırıyor.

Lüksün böylesi

Siyah Densuke karpuzu
Fiyatı: 6 bin 100 dolar
Siyah Densuke karpuzu sadece Japonya’nın kuzey adası Hokkaido’da yetiştiriliyor, ve Isetan’da satılıyor. Yerel tarımı desteklemek isteyen deniz ürünleri satıcısına rekor fiyata satıldı.

Lüksün böylesi

1935 Alfa Romeo 6C 2300 Pescara SpyderFiyatı: 1 milyon 98 bin dolar
Bir zamanlar diktatör Benito Mussolini’ye ait klasik spor araba, rekor fiyata satıldı.

Lüksün böylesi


Hong Kong’taki ‘The Arch’ta çatı katı
Fiyatı: 28 milyon 800 bin dolar
Hong Kong’taki en ünlü yapılardan biri olan ‘The Arch’ ta bulunan lüks dairenin, Asya’daki en pahalı apartman dairesi olduğu sanılıyor. 80’inci Katta bulunan çatı katı, özel yüzme havuzuna ve tarif edilemeyecek güzellikte Victoria Harbour manzarasına sahip. 

Lüksün böylesi

‘Le Bassin Aux Nympheas’ adlı tablo
Fiyatı: 80 milyon 400 bin dolar
1919 yılında Claude Monet tarafından yapılan tablo, sanatçı eserlerinde rekor fiyata satıldı. Nilüfer serisinin en önemli parçası olduğu düşünülüyor. 

Lüksün böylesi

‘Guarnerius del Gesu’ kemanı
Fiyatı: 3 milyon 900 bin dolar
Pinchas Zuckerman 250 yıllık ‘Guarnerius del Gesu’ kemanını elinde tutuyor. Dünyadaki en pahalı enstrümanlardan biri olan keman, yakın zamanda Rus avukat ve girişimci Maxim Viktorov tarafından alındı. 

Lüksün böylesi

‘La Leopolda’ villası
Fiyatı: 500 milyon dolar
Metresine hediye olarak, Belçika Kralı Leopold tarafından yaptırılan lüks villa, daha sonra Chelsea futbol klübünün sahibi olan Roman Abramovich’e satılmıştır. 

Lüksün böylesi

72.22 karatlık pırlanta
Fiyatı: 10 milyon 260 bin dolar
Dünyanın en ünlü müzayede evlerinden biri olan “Sotheby’s” de (Londra) çalışan Sophie Jackson, Hong Kong’taki açık arttırmada armut büyüklüğünde 72.22 karatlık kusursuz bir pırlanta satın aldı. 


Dünyanın en lüks ve pahalı yatı,dünyadan en lüks ve en pahalı ev resimleri,dünyanın en pahalı elması,dünyanın en pahalı villası,dünyanın en pahalı yiyecekleri,dünyanın en pahalı arabaları,dünyanın en pahalı gömleği...

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-