-

Yıldırım Demirören yeni federasyon başkanı mı olacak?

7 Şubat 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Mehmet Ali Aydınlar’ın istfiası ile boşalan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık koltuğuna kimin oturacağı merak konusu... Bunun için Kulüpler Birliği de başkan Yıldırım Demirören’in çağrısıyla bugün konuyu ve adayları masaya yatıracak. Ancak dün akşam sürpriz gelişmeler birbirini kovaladı.

Önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan’la bir görüşme yapan Demirören’in adının kulislerde TFF Başkanlığı için de ön plana çıkmaya başlandığı kaydedildi. Bugünkü kritik Kulüpler Birliği zirvesi öncesi şike sürecinde henüz bir ismin üzerinde anlaşmaya varılamaması da bu iddiayı güçlendirdi. Bugüne kadar 10’a yakın ismin adı başkanlık için telafuz edilirken Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in bu zorlu göreve soyunabileceği iddiaları gündeme getirildi.

Futbol camiasının etkin isimlerinin kapalı kapılar ardında Demirören'in tecrübesiyle bu geçiş sürecini en iyi yönetecek isimolduğu konusunda görüş bildirdiği öğrenildi. Demirören'in şike konusuyla ilgili de genç bir ekibi göreve getireceği konuşuluyor. Demirören olası TFF başkanlığı durumunda sıkıntılı günler yaşadığı Beşiktaş başkanlığını bırakacak. Bugünkü zirve öncesi bu iddia gündemi sarsarken diğer adaylar da gelişmeleri yakından takip ediyor.

27 Şubatta Ankaradaki Olağanüstü Genel Kurul öncesi Trabzonsporlu eski yönetici İbrahim Hacıosmanoğlu adaylığıyla ilgili resmi dilekçeyi TFF’ye iletti. Şu an Persepolisi çalıştıran Mustafa Denizli, eski Beşiktaş yöneticisi Murat Aksu, TFF’den yakın zamanda istifa eden Lutfi Arıboğan diğer adaylar.

Haluk Ulusoy, Hüsnü Güreli'nin de isimleri anılırken TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da gerekli desteği bulursa adaylığını koyabileceği belirtildi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-