-

Tayyip Erdoğan’hakkında da fezleke hazırlanacak mı?

8 Şubat 2012 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Hakan Fidan, Emre Taner, Afet Güneş… İki MİT Müsteşarı ve bir yardımcısı bugün itibarıyla KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldılar. www.hürriyet.com.tr’den Arda Akın’ın haberi güne damgasını vurdu. 
Görevdeki MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer müsteşarlar Oslo görüşmeleri kapsamında ifadeye çağrıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın izni olmadan ifadeye çağrılması söz konusu olamaz! (Başbakan’ın izin vermediğini düşünüyoruz. U.K) Savcının görevde ya da emekli MİT Müsteşarları hakkında soruşturma başlatabilmesi için Başbakan’ın izni gerekiyor. Başbakan’ın izni olmadan ifade vermeye de gidemezler. 

SAVCININ ELİNDEKİ BOMBA

Hakan Fidan’ı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıran savcılık Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında da fezleke hazırlayacak mı? Şimdi yanıt verilmesi gereken asıl soru bu. Çünkü Oslo’da yapılan Hükümet–PKK görüşmelerinin talimatını Başbakan Erdoğan verdi. 
Erdoğan bu görüşmeler için Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan’ı görevlendirdi. Hakan Fidan da zaten görüşmeleri, “Başbakan’ın özel temsilcisi sıfatıyla” yaptığını belirtmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında bir soruşturma yürütülmesi için dokunulmazlık zırhının kaldırılması için fezleke hazırlayacak mı hep birlikte göreceğiz. (Soruşturmayı İstanbul Başsavcılığı’nın yapmadığına ilişkin iddialar var. Soruşturmayı hangi ilin başsavcılığı yapıyor birkaç saate kadar o da netleşecektir)

BAŞBAKAN ERDOĞAN SUÇ İŞLİYOR!

MİT yasasına bakılırsa savcı Başbakan'a da fezleke hazırlamalı... PKK ile görüşme için MGK'dan karar çıkmış olmalı!
Burada iki durum var. Ya Başbakan Erdoğan suç işliyor ya da MİT’i PKK ile görüşmesi için Milli Güvenlik Kurulu görevlendirdi!
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın görevlerini düzenleyen 2937 sayılı yasanın 4’üncü maddesi çok açık: “MİT istihbarat dışı faaliyette kullanılamaz.” PKK ile görüşme bir istihbarat faaliyeti değil. Kanun açıkça MİT'e istihbarat görevi dışında görev verilemez ve bu teşkilat Devletin güvenliği ile ilgili istihbarat hizmetlerinden başka hizmet istikametlerine yöneltilemez hükmü getirilmiş. Bunun tek istisnası var o da 4/f maddesi; MGK'da belirlenecek diğer görevleri yapmak!
MİT'e Milli Güvenlik Kurulu'nda PKK ile görüşme, anlaşma görevi mi verildi?

Bilen bize açıklasın!

ulusalkanal.com.tr

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-