-

soğuktan yoksulalrın öldüğü ülkede ısınmak için koşun tavsiyesi

3 Şubat 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Ukrayna'da son bir haftada öllenlerin sayısı 100'ü, hastaneye kaldırılanların sayısı 1000'i geçti...
Avrupa'da yoksullar soğuk hava karşısında ölümle boğuşuyor. Sadece Ukrayna'da son bir haftada soğuktan ölenlerin sayısı 100'ü geçti. Ukrayna Acil Durum Bakanı'nın yoksullara ölümden korunma önerisi ise kapitalizme lanet ettirdi.
Başta doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere hemen tüm Avrupa'da etkili olan soğuk hava karşısında yoksulların ölüm haberleri geliyor. Ukrayna'da hükümet, son bir hafta içerisinde 100'ün üzerinde kişinin soğuk hava nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Son bir haftada ölen 101 kişiden çoğunun evsiz olduğu, 64 kişinin ölüsünün cadde üzerinde bulunduğu belirtildi. Soğuk hava nedeniyle fenalaşan yüzlerce kişinin de hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.
Soğukların -35°C'yi gördüğü Ukrayna'da hükümet evsizler için çadır kurma yoluna gitti. Ancak bu çadırların o kadar soğukta bir şeye yaramayacağını tahmin etmek zor değil.
Bir diğer eski sosyalist ülke olan Polonya'da ise son bir hafta içerisinde soğuktan ölenlerin sayısının 37 olduğu belirtildi.
Sırbistan'da 11 bin köylünün kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığı bildirildi.
Rusya'da ise resmi makamların açıklamasın göre sadece Ocak ayında soğuktan 64 kişi hayatını kaybetti.
Yüzsüzlüğün bu kadarına pes: Isınmak için koşun
Ölümlerle ilgili açıklama yapan Ukrayna Acil Durum Bakanı Viktor Baloga ise halk ile adeta dalga geçerek, soğuktan korunmak için egzersiz yapmak çağrısında bulundu. Bakan Baloga, "Sabah kalkmanız, egzersiz yapmanız ve çalışmanız gerekiyor" dedi ve ekledi: "Isınmak için her sabah 8-10 km koşun ve soğuk su ile duş alın."
(soL - Dış Haberler)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-