-

Futbol Federasyonu Başkanlığı'na Kimler aday oldu?

21 Şubat 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Haluk Ulusoy'un aday olmayacağını açıklaması, Yıldırım Demirören'in ise aday olduğunu açıklamasının ardından Kürşad Tüzmen  federasyon başkan adaylığını açıkladı.
TFF eski başkanlarından Ata Aksu ve Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen adaylıklarını açıkladılar.
Ata Aksu yaptığı açıklamada;Aydınlar'ın istifasının ardından yapılan çağrı adaylığımı kaçınılmaz hale getirdi. Türk futbolunu, gelebilecek her türlü tehlikeden bertaraf etmek için başkanlığa adayım Sloganım, Dürüstlük, samimiyet ve herkese eşitlik olacak. . Başkanlık yarışındaki kardeşlerime de bu yolda başarılar diliyorum. dedi.
KÜRŞAD TÜZMEN KİMDİR ?
1958 yılında Ankara'da doğan Tüzmen, 58., 59. ve 60. hükümetlerde devlet bakanlığı yapmıştı.
Milli yüzücü ve profesyonel dalgıç olan Tüzmen, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na resmen aday oldu.
ATA AKSU KİMDİR?
1976 yılında Gaziantepspor İkinci Başkanı olarak spor camiasına ilk adımını atan Aksu, 1977-78 sezonunda ise Türkiye'de bir ilke imza atıp 28 yaşında Gaziantepspor Kulüp Başkanı oldu. İki dönem bu görevi sürdüren Aksu, 1986 yılında Gaziantep'ten 17. dönem milletvekili seçildi. İlk özerk Futbol Federasyonu yöneticisi oldu. Bir dönem Şenes Erzik yönetiminde yönetim kurulu üyeliği görevini üstlenen Ata Aksu, Haluk Ulusoy Federasyonu'nda 7.5 yıl Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Bu süreçte sırasıyla İcra Kurulu Başkanlığı, Yayın Kurulu Başkanlığı, Mali İşler Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Aksu, 27 Şubat 2012 tarihinde Ankara'da yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurulda adaylığını açıklayacak.
Haluk Ulusoy aday olmayacağını açıkladı
Eski federasyon başkanı Haluk Ulusoy başvuru süresinin bitmesine az bir zaman kala federasyon başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Ulusoy, "Herkes kararını vermiş. Ben bu düzene çomak sokmak istemem. Oyunbozan değilim. Aday olmayacağım" dedi.
27 Şubat'taki seçim öncesi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için 21 kişinin aday olduğu açıklandı.
TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Türkiye Futbol Federasyonu'nun 27 Şubat 2012 Pazartesi günü yapılacak Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu için adaylık başvuruları TFF Statüsü'nün 38. maddesi hükümleri kapsamında, 20 Şubat 2012 günü mesai bitimiyle sona erdi. Statünün 38. maddesinde belirtilen yeterlilik şartları ile başvuru süresine ve başvuru belgelerine ilişkin hususlar saklı kalmak kaydıyla, genel kurulda başkan adayı olmak üzere TFF Genel Sekreterliği'ne başvuran kişiler soyadı sırasına göre aşağıda belirtilmiştir" denildi.
İŞTE 21 ADAY:

1-Ahmet Ata Aksu
2-Erdal Alkış
3-Kerem Mahmut Canlı
4-Erdal Çilek
5-Yıldırım Demirören
6-Yılmaz Göbel
7-Nedim Güneş
8-Dr. Bülent Gürkut
9-İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu
10-Necati Harman
11-Tekin Işıklıgil
12-Mehmet Kara
13-Semi Kopuz
14-Zafer Murat Mermer
15-Ayhan Sağaltıcı
16-Ümit Sarıkaya
17-Mehmet Selçuk
18-Kürşad Tüzmen
19-Adil Yazıcıoğlu
20-Zeki Yürekli
21-Hasan Zinni

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-