-

Birinci vazifen AKP'yi devirmek eylemi yapıldı

20 Şubat 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşüne Derneği (ADD) Gençlik Kolu, Madenci Anıtı önünde ortak bir basın açıklaması yaparak, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni kaldırmak isteyenleri protesto etti.
Türkiye Gençlik Birliği(TGB) İl Başkanı Tolga Toy ve Atatürkçü Düşüne Derneği (ADD) Gençlik Kolu Başkanı Erkan Alkan, Madenci Anıtı’nda yaptıkları ortak basın açıklamasında, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni kaldırmak isteyenlerin dindar gençlik yaratmak istediklerini belirttiler.
'Birinci vazifen AKP'yi devirmek'
“MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ”

“Birinci vazifen AKP’yi devirmek”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, sloganlarının atıldığı eylemde, TGB İl Başkanı Tolga Toy şöyle konuştu;

"Gençliğe Hitabe ayet değil. Hiçbir donmuş veya kalıplaşmış kural değil. Gençliğe Hitabe yeni kurulan bir cumhuriyetin gençliğe verdiği görevdir. AB uyum raporlarında ‘Gençliğe Hitabe'yi kaldırın’ dediler. ABD düşünce kulüplerinden Gençliğe Hitabe'yi kaldırın tavsiyeleri verildi. AKP yöneticileri sık sık Gençliğe Hitabe'ye, Atatürk resimlerine laf attılar. 19 Mayıs kutlamalarını kaldırdılar. Korktukları Gençliğe Hitabe'nin duvarlarda asılı olması değil. Korktukları devrimin belgesinin devrimin okullarının duvarlarda asılı olması. Korktukları devrimin önderinin resminin, devrimin marşının ve devrimin verdiği görevin her gün bilinçlerini yıkmak istedikleri, tarihlerini unutturmak istedikleri gençliğe tarihini, mücadelesini anlatmasıdır. Gençliğin yıkıcı gücünden korkuyorlar. Gençliğin geleceğini tutan ellerinden korkuyorlar. Bunun için dindar gençlik istiyorlar. İstedikleri dindar gençlik değil. İstedikleri susan, sorgulamayan, hakkını aramayan, mücadele etmeyen gençlik, istedikleri cumhuriyet yıkıcılarına ses çıkartmayacak, 'gaflet, dalalet ve hatta hıyanetlerini' görmeyecek, duymayacak gençlik. İstedikleri istiklal ve cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, cebren ve hile ile azizi vatanımızın bütün kalelerini zapt ederken izleyecek gençliği yaratmak. Korkun! Gençlik devrimin, devrimci önderleri Atatürk'ün kendilerine verdiği görevi çok iyi biliyor. Gençlik bunlarla nasıl mücadele edileceğini çok iyi biliyor. Unutturanlara inat, Kurtuluş Savaşımızı, 1968 gençlik eylemlerini her gün daha iyi kavrıyor. Korkuyorlar! Biliyorlar ki, gençlik karanlıkları ezecek demir pençedir.’ Korkuyorlar! Biliyorlar ki, gençliğin muhtaç olduğu kudret, gençliğin örgütlü gücünde mevcuttur."

Sena AYÇİÇEK

1 yorum :

  1. Bizi devirmeyee çalışanları biz deviricez başbakanımızın sayesinde

    YanıtlaSil

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-