-

Karşıyaka, Göztepe 1-0 futbol mundial programı ekibi yayını

29 Ocak 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Bank Asya 1. Lig'de iki İzmir ekibinin mücadelesinde Karşıyaka, Göztepe'yi 1-0 mağlup etti.

Tribün şovlarının yapıldığı "dünya derbisini" "Futbol Mundial" adlı programın yapımcıları da izledi.
'Cihan' derbisi!
Karşıyaka 11. dakikada öne geçti. Sol kanattan gelişen Karşıyaka atağında Ahmet Solakel'in yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Cihan'ın sert vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

İlk yarısı 1-0 Karşıyaka'nın üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takım geliştirdiği ataklardan gol bulamayınca Karşıyaka, müsabakadan 1-0 galip ayrıldı.

PUAN DURUMU
Karşıyaka, puanını 26'ya yükselterek, ilk 6 sıra için takibini devam ettirdi. Ligde geçen hafta aldığı Adanaspor galibiyetinin ardından Göztepe'yi de mağlup etmeyi başaran Karşıyaka, 19. haftayı 26 puan ve averajla 9. sırada tamamladı.

Bu sonuçla 6. sıradaki Konyaspor'un 4 puan gerisinde yer alan Karşıyaka, son 4 haftada topladığı 10 puanla üst sıraları takibini sürdürdü.

Karşıyaka'ya 1-0 yenilen Göztepe ise 19 puanda kaldı.

Son 5 haftadır galip gelemeyen Göztepe, bu maçlarda sadece 1 puan aldı.

Bir maçı eksik olan Denizlispor ile aynı puana sahip sarı-kırmızılı takım, düşme hattındaki Sakaryaspor'un 2 puan önünde yer aldı.

KALECİ VEDAT'IN ÇABALARI YETMEDİ
Karşılaşmanın uzatma bölümünde Göztepe'nin kazandığı köşe vuruşunda kalesini terk ederek rakip ceza alanı içine giden kaleci Vedat, takımına beraberlik golünü kazandıramadı.

GÖZTEPELİLER ÇILDIRDI
Maçtan sonra Karşıyakalı futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Göztepeliler ise stattaki koltukları parçaladı.

KARŞIYAKA: 1 - GÖZTEPE: 0

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Çağatay Şahan, Cumhur Altay, Oğuz Terzi

KARŞIYAKA: Bülent, Murat Akyüz, Mahmut, Ufukhan, Ahmet Solakel, Agbetu (Dk. 90 2 Özgür Bayer), Fatih Şen, Taha, Erhan Şentürk (Dk. 63 Bülent), Cihan (Dk. 83 Erdi), Şaban
GÖZTEPE: Vedat, Abdullah, Önder, Bülent, Ramazan, Aydın (Dk. 82 Türker), Hakan, Theo Weeks (Dk. 76 Halil), İlhan, Emre, Grobler (Dk. 49 İbrahim)

GOL: Dk. 11 Cihan (Karşıyaka)
SARI KARTLAR: Dk. 29 Fatih Şen, Dk. 58 Murat Akyüz, Dk. 79 Ufukhan, Dk. 90 5 Bülent (Karşıyaka), Dk. 22 Ramazan, Dk. 60 Bülent, Dk. 66 Emre, Dk. 74 İlhan, Dk. 78 Hakan (Göztepe)

KARŞIYAKA CEPHESİ
Bank Asya 1. Lig'de Göztepe'yi 1-0 mağlup eden Karşıyaka'nın teknik direktörü Mustafa Uğur, ''İstikrarlı çıkışımızın devam etmesi için önemli bir galibiyet aldık'' dedi.

Uğur, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, bu kadar önemli bir müsabakayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''İstikrarlı çıkışımızın devam etmesi için önemli bir galibiyet aldık. Zorluk derecesi çok yüksek olan bir müsabakayı kazandık. Tribünlerin atmosferi ve sahadaki mücadele maçın zorluk derecesini ortaya koydu. Müsabakaya çok iyi başlayamadık. İlk 20 dakikalık bölümde rüzgarın da etkisiyle istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Bulduğumuz golden sonra daha kontrollü oynamayı düşündük. İkinci yarıda da kontra oynamayı tercih ettik. Bu süreçte 2-3 tane gol pozisyonu bulduk. Önemli mücadeleyi kazanmayı başardık.''

GÖZTEPE CEPHESİ
Göztepe Teknik Direktörü Cihat Arslan ise maçın bu kadar kolay geçmesini beklemediklerini belirterek, ''Daha sert bir müsabaka bekliyorduk. Futbolun adaleti yoktu. Basketbolda iyi takımlar kazanır, ama futbolda böyle olmuyor. İyi mücadele ettik, derbi karşılaşmada böyle bir oyun ortaya koymamız gurur verici. Bütün arkadaşlarımı ve galip gelen Karşıyaka'yı kutluyorum'' dedi.

Bulundukları puansal tablonun iç açıcı olmadığını kaydeden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak ümit vermeyen takımdan başkaldıran bir ekip haline dönüştük. Bu önümüzdeki süreç için bize ümit veriyor. Yaşadığımız kırılma noktaları vardı. Müsabaka 0-0 iken yakaladığımız 3 gol pozisyonunu değerlendiremedik. Daha sonra acemice bir gol yedik. Ben takımıma inanıyorum. Sahip olduğumuz inançla beraber istediğimiz sonuçlar gelecektir.''


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-