-

İstanbul Halkalı'da patlama 22.06.2010

22 Haziran 2010 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

http://images.beyazgazete.com/haber/manset/halkali-da-askeri-otobus-yaninda-patlama.jpgİstanbul Halkalı'da askeri otobüsün geçişi sırasında patlama oldu. İstanbul Halkalı'da sabah saat 07.30 sıralarında askeri lojmanlardan personel alan bir otobüs, Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçerken bir patlama meydana geldi.İlk belirlemelere göre biri kadın, 4 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerden biri çocuk.Patlamada 15 kişi yaralandı. Patlama nedeniyle otobüsün camları tamamen kırıldı.Yaralıların Halkalı Mehmet Akif Kalp Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.


Hayatını kaybeden 3 kişinin isimleri şöyle :

Çağlar Bölükbaşı,

Uğur Ekiz,

Buse Sarıyer adlı çocuk

Patlamanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı.

SALDIRIYI ÜSTLENEN YOK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Halkalı'daki askeri personeli taşıyan servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Mutlu, Halkalı'daki askeri personeli taşıyan servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 2 uzman çavuşun şehit olduğunu, ağır yaralanan 17 yaşındaki genç kızın da hayatını kaybettiğini söyledi. Mutlu, bombanın parça tesirli olduğunu ve uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade etti.

Bombalı saldırının meydana geldiği yerde İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı personelini taşıyan ve 3 araçtan oluşan bir konvoyun Halkalı'daki askeri lojmanlardan hareket ettiğini söyledi. Saldırının en arkadaki servis aracına yönelik gerçekleştirildiğini belirten Mutlu, saldırıda 2 uzman çavuşun şehit olduğunu ifade etti. Mutlu, 17 yaşındaki genç bir kızın da yaşamını yitirdiğini belirtti. Bombanın ilk belirlemelere göre parça tesirli olduğunu kaydeden Mutlu, bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını söyledi. Daha önce de yine aynı bölgede polis servis aracına saldırı düzenlendiğini kaydeden Mutlu, "Şu ana kadar saldırıyı üstlenen yok." Dedi.

Terörün hedefinin ayrıştırmak ve huzursuzluk oluşturmak olduğunu belirten Mutlu, Türk milletinin sağduyulu bir şekilde bu tür saldırıların üstesinden geleceğini vurguladı. Mutlu, olayın faillerinin mutlaka yakalanacağını sözlerine ekledi.

PATLAMADA ÖLENLERİN 2'Sİ UZMAN ÇAVUŞ

İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada hayatlarını kaybedenlerden 2'sinin uzman çavuş, birinin de askeri personelin kızı olduğu belirtildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından askeri personel taşıyan otobüse yönelik saldırıda hayatını kaybedenlerden Çağlar Bölük ve Uğur Ekir'in jandarma uzman çavuş, 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın da askeri personelin kızı olduğu anlaşıldı.

POLİS DELİL ARIYOR

İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin güvenlik güçlerinin incelemeleri sürüyor.

Derlenen bilgilere göre, 2 otobüs ve 1 minibüsten oluşan konvoy, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı personelini görev yerine götürmek amacıyla Halkalı askeri lojmanlarından hareket etti. Konvoy, TEM Otoyolu bağlantı yolunda Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçerken uzaktan kumandalı ve parça tesirli bomba patlatıldı.

Patlama sonucu araçlardan birinde ağır hasar oluştu. Tüm camları kırılan ve bazı parçaları koparak çevreye savrulan otobüs, patlamanın meydana geldiği yerden yaklaşık 20 metre ileride durdu. Konvoydaki diğer 2 araçta da hasar oluştu.

Saldırı sonucu Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, jandarma uzman çavuşlar Çağlar Bölük ve Uğur Ekir şehit oldu. Ayrıca askeri personel kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ da hayatını kaybetti.

Olay yeri çevresinde geniş önlemler alan ve patlama alanını trafiğe kapatan güvenlik kuvvetleri, çevrede delil arama çalışmaları yürütüyor.

Bu arada, askeri personeli taşıyan otobüsün şoförü Neşat Yeni, olayı şöyle anlattı:

''Saat 07.10 sıralarında ikinci viteste seyir halindeydim. Araçta birden patlama oldu. Yaralılara yardımcı oldum. 10 yaralı çıkardığımı hatırlıyorum. Otobüsün orta sıralarında oturan 17 yaşlarında genç bir kız vardı. Onun durumu ağırdı, sonradan öldüğünü öğrendim. Araçta 30-35 kişi vardı zaten. 6 aydır bu güzergahta çalışıyorum. Bu patlamanın ardından araç komutanı birkaç el ateş etti. Yardım çağrısında bulundu.''

Öte yandan, patlamada ağır hasar gören otobüsün araç komutanı olay yerinden kaçan mavi gömlekli bir kişi gördüğünü, havaya ateş açtığını, bu kişinin olayın faili mi yoksa korktuğu için kaçan bir vatandaş mı olduğunu anlayamadığını söylediği öğrenildi.

Olayda hayatını kaybedenlerden Uğur Eker'in evli, 7 ve 14 yaşlarında 2 çocuk babası olduğu, bir yakının düğünü için yarın izne çıkacağı öğrenildi.

BAŞBUĞ, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret etti.

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, olayda yaralananlarla bir araya geldi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-