-

Arjantin 2-0 Yunanistan maç özeti 22 06 2010

23 Haziran 2010 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Arjantin 2-0 Yunanistan maç özeti golleri video
2010 Dünya Kupası B Grubu’nda Yunanistan ile Arjantin karşı karşıya geldiler. Maç, Polokwane kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Peter Mokaba stadyumunda oynandı.İlk yarıda Arjantin çok etkili oynadı fakat Yunanistan kalecisi Tzorvas ilk yarıda kalesinde güzel kurtarışlarla gole izin vermedi.Maçın 2.yarısında Arjantin 1-0 öne geçti Maçın 72.dk.da Di Maria korneri kullandı. Kale sahası içinde Demichelis kafayı vurdu, Milito’dan döndü. Sonrasında Demicheslis boşta kalan topu tamamladı ve skoru 1-0 yaptı.Maçın 85.dk.da Messi’nin şutu direkten döndü. Maçta 89. dakikada Palermo skoru 2-0 yaptı ve grup lideri olarak bir üst tura çıktı.

Arjantin 2-0 Yunanistan maçı geniş özeti video


Greece 0-1 Argentina (Group B)
.


Greece 0-2 Argentina (Group B)

Bu sonucun ardından Arjantin puanını 9′a yükseltip 3′te 3 yaparak grubu lider tamamlarken, Yunanistan 3 puanla grup maçlarını tamamladı. Arjantin 2. turda A Grubu’nu ikinci sırada bitiren Meksika ile eşleşti. B Grubu’nda bir üst tura yükselen diğer takım ise 4 puan toplayan Asya temsilcisi Güney Kore oldu.
DEMICHELIS KOMŞU’YU YIKTI.
Yunanistan’ın ümitlerini bitiren isim Arjantin’in başarılı savunma oyuncusu Demichelis oldu. 77. dakikada sol kanattan kullanılan kornerde, Yunanistan savunması ceza sahası içinde topu uzaklaştıramayınca top Demichelis’in önünde kaldı. Kaleye yakın mesafede önünde topu bulan Demichelis çok sert bir şutla topu ağlara gönderdi.

PALERMO NOKTAYI KOYDU.
Arjantin’in deneyimli golcüsü Palermo 79. dakikada Milito’nun yerine girdiği maçta kapanış golünü atan isim oldu. Messi harika taşıdığı topla Yunanistan ceza sahasının önüne kadar geldi, çok sert bir şut çıkardı, kalecinin güçlükle önlediği bu top ceza sahası içinde bekleyen Palermo’nun önünde kaldı. Golcü oyuncu da düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. 2-0.

MESSİ DİREĞE TAKILDI…
Arjantin’in süperstarı Lionel Messi’nin bu karşılaşmada pek şansı gülmedi. Sahaya kaptan olarak çıkan Messi, hırslı futboluyla dikkat çekerken, gol noktalarında şansı yanında değildi. Messi’nin gole en çok yaklaştığı pozisyon ise 85. dakikadaydı. İki rakibinden sıyrılan Messi ceza yayı ön çizgisi üzerinden çok sert bir şut çıkardı, kalecinin bakışları arasında yan direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

TOP HEP ARJANTİN’DE…
Maradona’nın talebeleri maçın hemen hemen tamamında rakibine büyük üstünlük sağladı. Topun hakimiyetini sürekli ayağında tutan Tangocular, oyunu tamamiyle rakip yarı alana yıktı. Messi, Veron ve C.Rodriguez ile çok etkili olan Güney Amerika temsilcisi yakaladığı sayısız fırsatı cömertçe harcadı. Arjantin ikinci yarıda bulduğu golle bu karşılaşmayı da kazanıp grup maçlarını kayıpsız geçmeyi bildi.

KALECİ TZORVAS FARKI ÖNLEDİ.
Yunanistan’ın bu maçtaki en başarılı ismi kuşkusuz kalecisi Tzorvas’tı. Yaptığı birbirinden güzel kurtarışlarla Arjantin forvetlerine şans tanımayan Tzorvas’ın 77. dakikada Demichelis’in attığı golde ise yapabileceği pek bir şey yoktu.

Yunanistan
Alexandros Tzorvas, Loukas Vyntra, Vangelis Moras, Sotiris Kyrgiakos, Vassilis Torosidis (Dk. 55 Christos Patsatzoglou), Alexandros Tziolis, Avraam Papadopoulos, Socratis Papastathopoulos, Giorgos Samaras, Giorgos Karagounis (Dk. 46 Nikos Spiropoulos), Kostas Katsouranis (Dk. 55 Sotirios Ninis)

Arjantin
Sergio Romero, Martin Demichelis, Clemente Rodriguez, Nicolas Burdisso, Mario Bolatti, Juan Sebastian Veron, Maxi Rodriguez (Dk. 63 Angel Di Maria), Nicolas Otamendi, Lionel Messi, Sergio Aguero (Dk. 77 Javier Pastore), Diego Milito (Dk. 80 Martin Palermo)

Goller
Dk. 77 Martin Demichelis, Dk. 89 Martin Palermo (Arjantin)

Sarı kartlar
Dk. 30 Kostas Katsouranis (Yunanistan), Dk. 76 Mario Bolatti (Arjantin)

-PUAN TABLOSU-

TAKIMLAR O G B M A Y P
1-Arjantin 3 3 0 0 7 1 9
2-Güney Kore 3 1 1 1 5 6 4
3-Yunanistan 3 1 0 2 2 5 3
4-Nijerya 3 0 1 2 3 5 1

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-