-

Windows Live Messenger (MSN) Kullanmaya devam etme programı - Messenger Reviver

1 Mayıs 2013 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Microsoft'un Windows Live Messenger'dan desteğini çekmesi ve kullanıcıları Skype'a geçmeye zorlamasının ardından bir çok kullanıcı mağdur oldu. Skype beklentileri hemen hemen hiç karşılamazken yılların beğeniyle kullanılan programı MSN'i mumla arattı. Mağdur olan kullanıcılar ne yapacaklarını düşünürken konuyla ilgili olarak geliştirilen küçük bir program geçici bir süre de olsa MSN'i kullanmanıza olanak sağlıyor.Program ile ilgili geniş açıklama ve bilgiler tamindir.com sitesinden Cam Çevrim'e ait..



Messenger Reviver 2 ile Windows Live Messenger'ı tekrar çalışır hale getirebilmek için izleyebileceğimiz üç farklı yol bulunmakta. Eğer bilgisayarınızda Windows Live Messenger'ın eski bir sürümü mevcutsa "Patch Messenger" seçeneği ile Messenger'ı çalışır bir hale getirebiliyoruz. Bilgisayarımız üzerinde Windows Live Messenger kurulu değilse "Do a new Messenger install" seçeneği sayesinde Messenger 2009 veya Messenger 2011 sürümlerinden istediğimizi kurma şansına sahibiz. Halihazırda Skype'a geçiş yaptıysanız bu durumda da "Do a repair Messenger install" seçeneği sayesinde Messenger'ı onararak geri yükleme yapabilirsiniz. Messenger Reviver'ı çalıştırdığınız zaman program otomatik olarak hangi yükleme seçeneğini kullanmanız gerektiğini algılayarak size yardımcı olur ama aynı zamanda alt bölümde bulunan "Advanced" sekmesinden yararlanarak yükleme seçeneğini kendiniz seçebilirsiniz.


 Skype'a geçiş yapmadıysanız ve hala bilgisayarınızda bir Messenger sürümü yüklüyse "Patch Messenger" seçeneği ile bilgisayarınızda kurulu olan Messenger sürümü üzerinde düzeltme yapabilirsiniz. Messenger Reviver eğer bilgisayarınızda kuruluysa zaten otomatik olarak Messenger sürümlerini algılayacaktır. Listede yer alan Messenger sürümünü seçtikten sonra "Start" butonuna tıklayarak programın sizin için gerekli güncellemeleri yapmasını bekleyiniz. Ardından Messenger'ı kullanmaya tekrar başlayabilirsiniz.




Messenger'ın herhangi bir sürümü bilgisayarınızda kurulu değilse Messenger 2009 ve Messenger 2012'den istediğinizi kolayca yükleyebilirsiniz. İşlemi başlatmak için yüklemek istediğiniz sürümün üzerine tıklamanız yeterli. Zaten bilgisayarınızda bu sürümlerden birisi kurulu ise kurulu olan sürümü zaten seçme şansınız bulunmamakta. Messenger 2012 kurulumu fazladan birkaç adıma daha sahipken, Messenger 2009 kurulumu herhangi bir onay olmadan kolayca tamamlanacaktır.


Messenger 2012 yüklemesi için yeni bir pencere açılacaktır. Yeni açılan pencere üzerinde Windows Essentials 2012 yükleme işlemine tıklayınız. Ardından kurulumun tamamlanmasını bekleyiniz. Karşınıza yeni çıkan pencere üzerinde Microsoft Hizmet Anlaşmasını sağ altta bulunan buton yardımıyla kabul ediniz. Böylece Messenger 2012 kurulumunu sorunsuz bir şekilde yerine getirmiş oldunuz.

Kaynak:blog.tamindir.com (Can Çevrim) 


Messenger Reviver
Messenger ReviverMSN Kullanmaya Devam Etme Programı


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-