-

Efsane Pilot Murat Öztürk kimdir - Gösteri Uçağı neden düştü

19 Mayıs 2013 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar



Adana 2'nci Havacılık Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Fırat Ali Çeliköz, düşen uçakta ölen pilotun Murat Öztürk olduğunu, uçağın pist üzerinde akrobasi gösterisi yaparken dalışa geçtiğini ardından toparlayamayıp yere çakıldığını söyledi.




Türkiye'nin en ünlü akrobasi pilotu Murat Öztürk, 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'nde gösteri yaparken uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'ne katılmak üzere Adana'ya gelen Murat Öztürk (60), bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gösteri yaptı. Öztürk, hemen ardından son gösterisini gerçekleştirmek için merkez Yüreğir ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide gerçekleştirilen festival etkinliklerinin yapıldığı alana gitti.

GÖSTERİ UÇAĞININ DÜŞME ANI:

Öztürk, gösteri yaparken uçağı, alçak uçuş yaparken portakal ağacına çarparak düştü.

Uçuş sırasında dalışa geçen Öztürk, lövyeyi çekmesine rağmen 'pitts' tipi akrobasi uçağını dalıştan çıkartamadı. Çöküşle birlikte yere vuran uçak, yerden birkaç metre havalandı ve alev aldı. Uçak ardından yere vurdu.



Suluca ve Abdioğlu köyleri arasındaki portakal bahçesine düşen uçakta, evli ve bir çocuk babası 60 yaşındaki Murat Öztürk vefat etti. Kaza sonrası olay yerine ulaşanlar ünlü pilot Murat Öztürk'ün cansız bedeniyle karşılaştı. Festivalin organizasyon Komitesi yetkililerinden Fırat Çeliköz, Murat Öztürk'ün gösteri için havalandığını, bunu tamamladıktan sonra uçağının havada alev aldığını, piste 500 metre kala portakal bahçeleri arasındaki patikaya düştüğünü söyledi. Çeliköz, "Olaydan büyük üzüntü duyduk" dedi.


 GÜNDEM BELİRLEYEN FOTOĞRAFLAR ÇEKTİ
TRT'nin Ankara ve İstanbul haber merkezlerinde kameramanlık yaptıktan sonra uçuş okulu açıp pilot yetiştiren Murat Öztürk, gazetecilik tutkusuyla haberciliği hiç bırakmadı. Birçok büyük olayda gökyüzünden çektiği fotoğraflarla haberciliğe damgasını vurdu.

Türkiye’de yetişen iki sivil akrobasi pilotundan biri olan Murat Öztürk çektiği fotoğraflarla bir çok kez gündemi oluşturdu. Öztürk geçtiğimiz yıl da Hazerfen Havalimanı'nda antreman yaptığı bir uçuşta kaza geçirmiş, yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-