-

1 Mayıs İşçi Bayramı canlı izle - kutlamalar olaylar Taksim meydanı

1 Mayıs 2013 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları sebebiyle Taksim meydanına çıkan tüm yollar kapatıldı.

Beşiktaş'ta 1 Mayıs için toplanan bir gruba polis müdahale etti. Polis tazyikli su ve gaz bombası ile grubu dağıttı. Ara sokaklara giren grup, polise taş attı. Meydandaki olaylar devam ediyor.  İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs nedeniyle alınan önlemler kapsamında metrosüs ve Taksim-Hacıosaman metro seferleri durdu. Mecideyeköy'de metrobüs ve metroyu kullanmak isteyen vatandaşlar geri döndü.

 Bazı işçi sendikaları ile partilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını açıklamasının ardından, İstanbul Valiliği de yenileme çalışmaları nedeniyle 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasını yasaklamıştı. Valilik kararı gereğince bugün saat 05.00’dan itibaren metrobüs seferleri saat 06.00'dan itibaren de İDO'nun Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na yolcu seferleri, Kabataş-Taksim finüküler sistemi, Taksim ile Şişhane, Hacıosman, Levent metro istasyonları arasındaki seferler durduruldu. 

Meydan bariyerlerle çevrildi, otobüs duraklarının camlarını çıkarıldı. Taksim'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü hazırlıkları geceden başladı. Meydana çok sayıda bariyer yerleştirilirken, erken saatlerde meydana otobüslerle getirilen çevik kuvvet polisleri meydanda hazır bekletilmeye başlandı. Bu arada meydanda bulunan otobüs duraklarının camlarının olay çıkma ihtimaline karşılık çıkarıldığı görüldü. Cumhuriyet Anıtı'nın etrafı ise bariyerlerle çevrildi. İstiklal Caddesi girişine de bariyerler konulduğu görüldü. 1 Mayıs nedeniyle bir grup DİSK'in Şişli'deki genel merkezi önünde toplandı. Kalabalığın sayısı her geçen dakika artarken grup sloganlar atarak bekleyişini sürdürüyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İstanbul polisine takviye amacıyla çeşitli illerden gönderilen çok sayıda polis, sabah erken saatlerde Atatürk Havalimanı’na indi. Hazırlıklarını havalimanında yapan polisler Gaziantep, Erzurum ve Adana’dan uçaklarla gelen polisler görev yapacağı yerlere götürüldü. Taksim Meydanı saat 03.00’da çevresine bariyer döşenerek araç trafiğine kapatıldı. Polisler sabah erken saatlerde görev yerlerinde konuşlanırken, işçiler de DİSK önünde toplanmaya başladı.  


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-