-

ULUDAĞ Üniversitesi Hande Özyürek kimdir - Neden yandı - Deney tüpü

15 Nisan 2013 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


ULUDAĞ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yüksek lisans öğrencisi olan 25 yaşındaki Hande Özyürek, yağ analizi yaptığı sırada elindeki tüpün düşüp parlaması sonucu alevler arasında kaldı.

Laboratuvardan koşarak çıkan Hande Özyürek’in üzerindeki alevler iki yangın tüpü kullanılarak söndürüldü. Hastaneye kaldırılan Öyrükek tedavi altına alınırken, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur hakkında savcılık soruşturma başlattı. UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise, "Basit bir kaza. Kızımız yoğum bakımda. Vücudunun yüzde 40’ı derin olmamakla birlikte yanmış. Tedavisi sürüyor. İyileşmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Deney tüpü yüksek lisans öğrencisini yaktı

Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan Samsun doğumlu Hande Özyürek, bu yıl yüksek lisansı eğitimi görmek için kızkardeşi Emine Begüm Özyürek’in tıp eğitimi gördüğü Bursa’ya geldi. Cuma günü saat 17.00 sıralarında Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Laboratuvarı’nda yağ tayin analizi deneyi yapan Hande Özyürek, iddiaya göre, içersinde hekzan gazı bulunan deney tüpünü dikkatsizlik sonucu yere düşürdü. Tüpte bulunan gazın bir anda parlaması sonucu alevler arasında kalan genç kız koşarak laboratuvardan çıkarken, "İmdat beni kurtarın" diye bağırmaya başladı. Bu sırada önce kırılan cam sesini sonrada Hande Özyürek’in çığlıklarını duyunca dışarı çıkan Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Araştırma Görevlisi Günsu Barışık, genç kızın üzerindeki alevleri laboratuvarda bulunan iki yangın tüpünü kullanarak söndürdü. Vücudunun bir bölümü yanan Hande Özyürek, hemen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesini atlatamayan genç kızın ifadesi polis tarafından alınamadı. Kardeşinin yanarak yaralandığını ve eğitim gördüğü Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındığını öğrenen Emine Begüm Özyürek, hemen yanına gitti. Emine Begüm Özyürek, polise verdiği ifadede de, kardeşinin ağır yaralanmasına neden olan laboratuvarda normalde 2 kişinin deney yapması gerektiğini fakat kardeşinin tek olduğunu belirtip ilgisiz kaldıklarını öne sürdüğü yetkililerden şikayetçi oldu.

BÖLÜM BAŞKANI İFADE VERDİ


Bursa Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlattı. Laboratuvardaki ihmal iddiaları üzerine polis tarafından ifadesi alınan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, olay sırasında bir otelde toplantıda olduğunu, olayı öğrenince hemen hastaneye gelip öğrencinin sağlık durumu ile ilgilendiğini söyledi. Bu tür deneylerin sürekli yapıldığını belirten Çopur, böyle bir kaza ile ilk kez karşılaştığını söyledi.

"KIZIMIZIN İYLEŞMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kamil Dilek, laboratuardaki kazada yaralanan Hande Özyürek ile yakından ilgilediklerini söyldi. Olayı duyunca çok üzüldüğünü anlatan Prof.Dr. Dilek, şöyle konuştu: "Ailesi ile görüştüm. Üniversitemizle ilgili zerre kadar sitemleri olmadı. Zaten laboratuvarda çok güvenlikli. Hatta akreditasyon için de müracaat edilmişti. Kaza, Hande’nin tüpü düşürmesiyle oldu. Olay günü kendisinin yanında bir arkadaşı daha vardı. Birlikte çıkacaklardı. Ama Hande kendisine, ’Sen çık ben hemen geliyorum’ demiş. Arkasından da bu olay yaşandı. Dekan bey ile de görüştüm. Herhangi bir ihmal yok. Böyle bir şey asla olamaz. Kızımız şu anda yoğun bakımda. Sağlık durumu şu anda daha da iyi. Vücudunun yüzde 40 derin olmamakla beraber yandı. Sağlığına kavuşması için uğraşıyoruz." Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, olayla ilgili soruşturma başlatıp başlatılmayacağıyla ilgili soru üzerine şu anda öğrencilerin sağlık durumu ile ilgilendiklerini söyledi.


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-