-

THY’nin işçileri (çalışanları) yeniden grev mi yapacak - Grev ne zaman?

9 Nisan 2013 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar



Hava-İş, THY AO ile yürüttüğü 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından yarın grev kararı almayı kararlaştırdığını açıkladı.


Türk Hava Yolları ile Hava İş arasında havacılık iş kolunda grev hakkının yasaklanmasına karşı greve çıktıkları için işten atılan havayolu çalışanlarının işe iadesine yönelik yapılan görüşmeler sonuç vermedi. THY’nin işçilerin işe geri alınmayacağını duyuran açıklamasınından sonra Hava İş, THY'de greve gitme kararı aldı. 

Hava-İş'ten yapılan açıklamada sendikanın 305 işçinin işe geri dönüşü olmayan hiç bir teklifi tartışmayacağının belirtilerek şöye denildi:

"Sendikamızın THY A.O'daki grev kararı öncesi sağduyu ile hareket ederek yarattığı çözüm fırsatı ne yazık ki işverence değerlendirilmemiş ve sekter bir tutumla 305 işçinin işe dönüşü dahil tüm uyuşmazlıkların çözümü için görüşmelerin başlatılması teklifimizin kabul edilmediği işveren yetkililerince sendikamıza bu akşam saatlerinde sözlü olarak iletilmiştir.

Bu gelişme üzerine toplanan sendikamız yönetim kurulu daha önceden duyurduğu yarın yapacağı yönetim kurulu toplantısında herhangi bir değerlendirme gündemi kalmadığından toplantıyı iptal etmiş ve 10 Nisan 2013 tarihinde grev kararı alınmasına karar vermiştir.
THY'de grev var


Bu kapsamda sendikamız 10 Nisan 2013 tarihinde gelişmelerle ilgili ve grev kararınn nedenlerini kapsayan bilgilendirme yapmak üzere saat 11.00'de Hava-İş Genel Merkezinde basın açıklaması yaparak aynı gün grev kararını işyerlerinde ilan edecektir.

Hava-İş'in sağduyu ve iyi niyetle uzattığı uzlaşma elinin işverence değerlendirmeye gerek görülmemesi sonucu olarak sendikamız da bu tarih itibarı ile içinde 305 işçinin işe geri dönüşü olmayan hiç bir teklifi tartışmayacaktır".

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-