-

Galatasaray kaç maç ceza alacak - Gözlemci raporu - PFDK kararları

9 Nisan 2013 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Galatasaray Mersin İdman Yurdu maçında yaşanan şok olayların ardından yoğun bir gün geçiren TFF Hukuk Müşavirliği hafta sonu oynanan tüm liglerle ilgili sevk çalışmalarını tamamladı.

Sabah saatlerinde ilgili kulüp ve kişilerle ilgili sevk dosyalarını dilekçelerini yazarak saat 14.00'e kadar kulüplere gönderecek olan TFF Hukuk Müşavirliği'nin G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'i hakaret ve tehdit, yardımcısı Hasan Şaş ve Ümit Davala'yı da sportmenliğe aykırı davranıştan PFDK'ya sevk edeceği öğrenildi.

G.SARAY'A KAPAMA YOK!
G.Saray Kulübü'nün de sahaya giren iki seyirciden dolayı saha olayları ihlalinden kurula sevkedileceği ancak sarı-kırmızılı kulübe sadece para cezası verileceği belirtildi.


SABRİ'YE DE SEVK!...
G.Saray dosyasında yer alan sürpriz ise maç sonu açıklamalarından dolayı Sabri Sarıoğlu'na oldu. Tecrübeli futbolcunun sportmenliğe aykırı açıklamalardan dolayı PFDK'ya sevk edilmesine karar verildiği iddia edildi.


TERİM'E EN AZ 8 MAÇ!
Teknik direktör Fatih Terim'in maçın hakemi Süleyman Abay'a yönelik "Şerefsizler ve Allah hepinizin belasını versin" sözlerinden, maçın temsilcisi İbrahim İçer'e de "A... k... hepinizin" şeklindeki sinkaflı ifadelerden dolayı TFF Disiplin Talimatının 42. maddesinden sevk edilmesine karar verildiği ifade edildi.


PFDK da Terim için hakaret ve tehdite karar vermesi halinde tecrübeli teknik adamın geçen seneden ertelenen iki maçlık cezası ilave edilecek. Mersin maçından dolayı minumum 6 maç ceza alması beklenen Terim'e erteleme cezasının ilavesiyle 8 maç yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağı gelebileceği öğrenildi.

DAVALA'YA ERTELEME

Hasan Şaş'a bir ile üç maç arasında bir ceza gelmesi beklenirken antrenör Ümit Davala'nın dosyası ise zayıf çıktı. Davala'ya bir maç gelebileceği ve daha öncesinden herhangi bir ihlali suçu olmamasından dolayı Davala'nın cezasının ertelenme ihtimalinin yüksek olduğu öğrenildi. Davala'nın cezasının ertelenmesi ihtimalinin yüksek olması iki gündür süren teknik direktör krizini ortadan kaldırmış olacak.

Bu arada Caner'in kafasının yarılma olayından dolayı Orduspor da temsilci raporları doğrultusunda PFDK'ya sevkedildi. Orduspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası gelmesi bekleniyor.

kaynak:sporx.com

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-