-

Fatih Terim'in Real Madrid maçı öncesi yaptığı basın toplantısı

8 Nisan 2013 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynayacakları rövanş maçının zorluğunu bildiklerini yine de yenmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yarın akşam Real Madrid ile oynanacak Şampiyonla Ligi rövanş maçı öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "Futbolda herşey vardır, bunu yaşadık biliyoruz. Ancak Real Madrid ile oynadığınız zaman kolay değil. Futbolda herşeyin olduğunu gördük. Çok zor bir maç olacak. Real Madrid her hangi bir takım değil. Biz yine de elemek için herşeyi deneyeceğiz. İnşallah herşeyin olduğunu gördüğümüz gecelerden birisi olur. Oyuncularımın oynama isteği ve coşkusundan eminim. Biz olaya böyle bakıyoruz. Ondan sonra olacaklara bakacağız. Her türlü sonuca hazırlıklıyız." diye konuştu.


Galatasaray'ın Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi olduğuna vurgu yapan Fatih Terim, Galatasaray'ın Avrupa misyonunu şöyle açıkladı: "Galatasaray Avrupa'da çeşitli başarılar kazanmış. Büyük başarılar yakalayarak gözünü Avrupa dikmiş. Aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresidir. Şampiyonlar Ligi'nde 32 takımı geçip buraya geldiğinizde Galatasaray'ın ne yaptığını anlamak yeterli. Yarın akşam dünyanın en iyi takımlarından birisin karşı oynayacağız. Biz Madrid'teki maçta da oynamaya çalıştık. Yarın da yine oynamaya çalışacağız. Sonuç ne olur artık bundan sonra önemli değil. Avrupa'daki ısrarımız hedefimiz biz olsak da olmasak da Galatasaray'ın hedefi değişmez. Bugün Real Madrid ile oynayacağız başarılı olamazsak onlarla oynayamazdık. Ortaya konulan iş çok önemli bir iştir. Biz göreve geldiğimiz güne göre bakıldığında doğru yere doğru gidiyoruz. Bundan taviz vermeyeceğiz. Yarın akşam da tur ve galibiyet için oynayacağız. Gerçekleri konuşurak devam ediyoruz. Olabilecek her türlü sonuca da hazırlıklıyız. Hedefimiz her zaman başarılı olmaktır. Ötesi berisi olmaz."
Bir gazetecinin Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho'nun düzenlenen basın toplantısında "2-1 kaybedersek bile üzürülürüz" demecini hatırlatması üzerine tecrübeli hoca, "Hocanın 2-1 kaybedersek üzülürüm demesi gayet doğaldır. Birçok başarı elde etmiş hoca mağlubiyeti kabullenemeyen bir insanın vereceği cevaptır. Çok hoşuma gitti. Arkadaşımdan da böyle bir cevap beklerdim." diye konuştu.
Fatih Terim, Mersin İdmanyurdu ile oynanan karşılaşmanın ardından oyuncularını maça motive etmekte zorlanıp zorlanmadığı şeklindeki soruya ise "Maçın 30. dakikasında 10 kişi kalmış takımın oyuncuları ile gurur duyorum. Ligde müthiş bir mücadele oldu. Bir saat 5 dakika bir kişi eksik oynadılar. Buradan yıpranmış olarak çıktık. Yarınki maça daha 24 saatimiz var. Yarına kadar hazır olacağız." dedi.
Başka bir gazetecinin 'Mourinho bile Madrid'te oynanan ilk maçta Burak'a yapılan hareketin penaltı olduğunu söyledi' demesi üzerine tecrübeli hoca, şunları dile getirdi: "Hayat böyle birşey son saniyede gol yiyorsunuz, bazen son saniyede gol yiyorsunuz. 78. dakikada penaltı olması gereken pozisyonda tam tersi olup Burak sarı kart gördü. Belki sonuç 3-1 olacak veya daha farklı bir skor olacaktı. Ümit ederim yarın akşam her iki taraf içinde bunların hiçbiri olmaz. Burak konusuna gelirsek bırakın penaltıyı biz Şampiyonlar Ligi'nin en çok gol atan oyuncularından birisi olan Burak Yılmaz'ı kaybettik. Belki yarın akşam gol atsa Ronaldo'ya yetişecekti. En önemli silahımız yarın olmayacak. Kendisine bugün izin verdim.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-