-

ABD'deki patlamalarda ölü ve yaralı sayısı - Boston Maratonu

16 Nisan 2013 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


ABD'nin Boston kentinde meydana gelen ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği patlamalarda, 80'den fazla kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı, yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Boston polisi, düzenlediği basın toplantısında, eş zamanlı iki patlamanın ardından JFK Kütüphanesi yakınlarında bir patlamanın daha meydana geldiğini ancak bunun önceki ikisiyle bağlantılı olmadığını düşündüklerini belirtti.

Halkı, evlerinde beklemeleri ve mecbur olmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda uyaran polis, patlama hakkında bilgisi olanların telefonla kendilerine bilgi vermelerini istedi.

Polis, maratona yönelik daha önceden herhangi bir tehdit algısının olmadığını, bazı kişilerin sorgulandığını ancak halen gözaltında kimsenin bulunmadığını kaydetti.

Patlayıcıların türünün tespit edilmesi ve sorumlularının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.
Görgü tanıkları ise şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve çok sayıda kişinin uzuvlarını kaybettiğini gördüklerini söyledi.

Öte yandan, New York, Washington DC, Los Angeles ve San Francisco'da güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

New York'tan Boston'a düzenlenen uçak seferlerinde de aksamalar meydana geldiği kaydedildi.
ABD'de maraton koşusuna bombalı saldırı

TERÖR ALARMI VERİLDİ
Patlamaların ardından ABD'de terör alarmı verildi.  Boston hava sahası uçuşlara kapatılırken, New York ve Washington’da önlemler alındı. 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Öte yandan ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirten Başkan Yardımcısı Joe Biden, "Dualarımız zarar görenlerle birlikte" dedi.

İKİ DÜZENEK İMHA EDİLDİ
AP'ye konuşan bir istihbarat yetkilisi maraton alanında iki patlayıcı düzeneği daha bulunduğunu ve imha edildiğini söyledi. Boston havalimanı uçuşlara kapıtıldı. Beyaz Saray'ın önündeki Pennsylvania Caddesi yayalara kapatildi. New York'da güvenlik önlemleri artırılıyor. ABD'de maraton koşusuna bombalı saldırı

YARALI SAYISI 100'Ü BULABİLİR
Ölü sayısının 100'ü bulabileceğini ifade eden yetkililer terörist saldırısı üzerinde duruyor ve bomba olma ihtimalini araştırıyor.  Uzmanlar bu olayın 'iyi planlanmış' bir saldırı olduğu düşüncesinde. Saldırıların başka şehirlerde olabileceğinden korkuluyor. 

ABD'de maraton koşusuna bombalı saldırı

"EVLERİNİZDEN DIŞARI ÇIKMAYIN"
Boston Emniyet Müdürü Ed Davis, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları uyarısında bulundu. Olay sonrası iki farklı acil telefon hattı kuruldu. Olay ile ilgili bir şey gören ya da herhangi bir bilgi alan olursa bir hat, yakınları ve yaralılar hakkında bilgi almak isteyenler içinde farklı bir hat oluşturuldu. 

LONDRA DA ALARMA GEÇTİ
İngiltere polisinin pazar günü yapılacak Londra Maratonu için güvenlik tedbirlerini gözden geçirdiği belirtildi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-