-

Newroz kutlamaları Abdullah Öcalan'ın mesajları canlı izle

21 Mart 2013 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında Öcalan'ın yazdığı mesajı BDP'li Önder ve Buldan Türkçe ve Kürtçe okuyacak. Sabahın erken saatlerinden itibaren Nevruz alanı dolmaya başladı. Mitingde Abdullah Öcalan'ın mesajları okundu.İşte mesajlardan satırbaşları:


-Baskı sistemleri düzeni sona ermiştir, halklar özgürlük ve kardeşlik istiyor
-Bugün yeni bir dönem Türkiye ve Ortadoğu için
-Bugün yeni bir dönem başlıyor
-Kürtler mücadele ile kişiliğini ve kimliğini elde etti
-Artık silahlar sussun siyaset öne çıksın
-İnkar siyaseti tarumar oldu
-Bugün milyonların şahitliğinde yeni bir dönem başlatacağım
-Silahlı güçlerimiz sınır dışına çekilsin
-İnanıyorum ki beni takip edenler bu süreci anlar
-Bu bir son değil yeni bir dönemin başlangıcıdır
-Benim başkaldırım çaresizliğe cahilliğe ve kolelige karsı idi.Bizim savasımız etnik ya da bir dine karsı degıl.Savasımız adaletsizliğedir.

-Türkiye halkı bilsin ki, Anadolu halkları 1000 yıllık Türk ve Kürt halkları İslam kardeşliği altında yaşamıştır ve yaşayacaktır.

-Zaman ihtilaf ve ayrılık zamanı değil. Gün Birleşme ve helalleşme günüdür.

-Çanakkale'de birlikte savaş verdik. Türk ve Kürt birlikte şehit oldu.

-Çanakkale'de birlikte şehid olan iki halk 1920'de TBMM'yi birlikte kurdular. O gün gibi bugün de birlikte olmaya devam edeceklerdir.
-Hep birlikte demokratik ve modern bir sistem kuralım.
Kürtçe ve Türkçe, ”Nevruz kutlu olsun” yazılı flamaların asıldığı alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 5 bin kişi güvenlik noktalarından vatandaşların geçişi sırasında polise destek veriyor.

CANLI YAYIN 
...!...DHA canlı yayınını izlemek için TIKLAYINIZ...!...



internetbudur.blogspot.com
Emniyet Müdürlüğü’nce alanın girişi bariyerlerle kapatılırken, giriş çıkışlar zabıta ekiplerince de denetleniyor. Çok sayıda seyyar satıcı, zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yere yerleştirildi.
Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır’a gelen yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptığı belirtildi.
OTELLERDE YER KALMADI
Çözüm sürecinin önemli bir halkası olarak görülen bugünkü nevruz kutlaması için Diyarbakır'a yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda kişi geldi. Günler öncesinden yer ayırtılması nedeniyle kentteki tüm otel ve misafirhanelerler günler öncesinden doldu. Yer bulamayanlar misafirhaneler ve evlerde konuk edildi. Diyarbakır'a çevre il ve ilçelerden binlerce kişinin akın etmesi nedeniyle saat 02.00'ye kadar restoranlar dolup-boşaldı.
           
Kentteki lokantacılar başta olmak üzere, gıda maddesi satan marketler ve işyerleri müşteri akınına uğradı. Seyyar satıcılar bir yılda yaptıkları işi, nevruz nedeniyle bir iki günde yaptı.
Diyarbakır caddelerinde iki gündür büyük kalabalıklar oluşurken, kentte tam bir bayram havası esmeye başladı. Bu sabah erken saatlerde başlayan kutlamalara gelenler gelenler BDP'nin görevlendirdiği 5 bin kişi tarafından yönlendirildi. Üzerlerinde yöresel bayramlık kıyafetleri giyen binlerce erkek ve kadın belediyenin tahsis ettiği otobüslerle ücretsiz olarak taşındı. Nevruz Alanı'ndaki kutlama için satış patlaması bekleyen ekmek ve simit fırınları gece hiç kapanmadan simit pişirdi. Nevruz kutlamasına katılan binlerce kişinin arasına girerek satış yapmak isteyen seyyar simit satıcılarının sık sık alan dışına çıkması için Meydanın en uç noktasına kadar yapılan anons ve konuşmaların en iyi biçimde duyulabilmesini sağlayacak ses düzeni oluşturuldu.
Nevruz kutlamalarına katılanların güvenliklerini sağlamak amacıyla resmi yerine sivil polisler görevlendirilirken, miting alanında BDP ve PKK'nın yanı sıra KCK'nın bayrak ve flamaları, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının yer aldığı bez ve pankartlar yer aldı. Nevruz alanında hiçbir Türk bayrağı olmadığı görü


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-