-

Nevruz Kutlamaları Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajı canlı izle

21 Mart 2013 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Nevruz alanında hazırlıklar gece boyunca da devam ederken, bir milyondan fazla kişinin katılması beklenen kutlama için 5 bin kişi görevlendirildi. 
Halk geceden Nevruz Parkı'na akın etti. Sabah saat 07.00'da Bağlar, Sur, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde belirlenen 39 ana noktadan araçlar ring şeklinde saat 12.00'ye kadar Nevruz alanına sefer yapacak.



DEMİRTAŞ DÜN AKŞAM TWEET ATTI: SARSICI BİR ADIM

CANLI YAYIN 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demitaş, dün gece sosyal paylaşık sitesi twitter hesabından bugün açıklanacak Abdullah Öcalan'ın mesajına ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, "Yarın artık gerçek bir yeni güne, yeni dönemin nevrozuna uyanacağız. Yarın atılacak 'sarsıcı' adım bütün halklara şimdiden hayırlı olsun" dedi.
                      


Nevruzun kutlandığı alandaki platform üzerine, 'Demokratik çözüm, önder Apo'ya özgürlük' yazısı asılırken, kutlamalara katılan bazı gençlerin, 'Öcalan'a özgürlük' yazılı tişörtler giydiği görüldü. Alanda, PKK'nın marşlarının da çalındığı duyulurken, grupların verdiği konserle alandakiler halaylar çekti. Protokol koltuklarında Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Mehmet Öcalan, Fatmlma Öcalan'a da yerler ayrıldığı görüldü. Koltukların birine ise Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadından biri olan Sakine Cansız'ın adı yazıldı.

Alana gelen çok sıkı aramadan geçirildi. Önce polis noktasında aranan gelenler daha sonara BDP'lilerin görevlileri tarafından 2 ayrı arama noktasından daha geçirildi. Kentte bir polis helikopteri de sürekli uçuş yaptı.

MESAJI BULDAN VE ÖNDER OKUYACAK
Diyarbakır’da bugün merkez Bağlar İlçesi’ndeki Nevruz Alanı’nda başlayan nevruz kutlaması için sabah erken saatlerinden itibaren büyük bir hareketlilik görüldü. Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecine ilişkin İmralı Adası’ndan gönderdiği ve alanda BDP milletvekilleri Pervin Buldan ile Sırrı Süreyya Önder tarafından öğle saatlerinde okunacak mesaj nedeniyle tarihi önem taşıyan nevruz kutlamaları erken saatlerde başladı.
Nevruz Parkı’nda aralarında BDP’nin de bulunduğu tertip komitesince düzenlenen Nevruz kutlamasına katılmak için kentin 85 noktasından belediyeye ait araçlarla parka gelen vatandaşlar, bir kilometre mesafedeki güvenlik noktalarında polis tarafından üst araması yapıldıktan sonra alana alınıyor.

Kürtçe ve Türkçe, ”Nevruz kutlu olsun” yazılı flamaların asıldığı alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 5 bin kişi güvenlik noktalarından vatandaşların geçişi sırasında polise destek veriyor.

Emniyet Müdürlüğü’nce alanın girişi bariyerlerle kapatılırken, giriş çıkışlar zabıta ekiplerince de denetleniyor. Çok sayıda seyyar satıcı, zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yere yerleştirildi.

Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır’a gelen yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptığı belirtildi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-