-

Burak Yılmaz'ın şampiyonlar ligi gol rekorları

13 Mart 2013 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Galatasaray’ın gol makinesi Burak Yılmaz, Schalke karşısında kaydettiği golle önemli bir rekorun da sahibi oldu. Sarı-kırmızılı futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde bir sezonda üst üste 6 maçta gol atan ilk oyuncu olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi’ndeki toplam gol sayısını da 8’e çıkardı, Real Madrid’li Cristiano Ronaldo’nun peşini bırakmadı. Ronaldo, Manchester United’ı Old Trafford’da 2-1 yendikleri maçta gol sayısını 8’e yükseltmişti.
Devler Ligi’ndeki gol şovuna İstanbul’daki Cluj maçında başlayan Burak, Romanya’daki maçta hat-trick yapmıştı. Manchester United ve Braga maçlarında birer gole imzasını atan milli futbolcu grup maçlarını 6 golle tamamlamıştı. Schalke ile oynanan ilk maçta rakip ağları havalandıran Burak dün Galatasaray’ı 2-1’lik üstünlüğe taşıyan sayıyı kaydetti. Yıldız futbolcu bu golle bir sezonda üst üste 6. maçta rakip ağları sallayarak kırılması güç bir rekoru eline geçirdi.

Bu arada Burak’tan önce Faslı futbolcu Chamakh, Şampiyonlar Ligi’nde üst üste 6 maçta gol atmıştı. Ancak Chamakh bu gollerin 3’ünü 2009-10’da Bordeaux, 3’ünü ise 2010-11’de Arsenal forması altında atmıştı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-