-

Ayşe Özyılmazel,Nevruz kutlaması için Diyarbakır'a mı gitti?

21 Mart 2013 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Köşe yazarı Ayşe Özyılmazel, Nevruz’un kutlandığı Diyarbakır’da Nihat Doğan ile bir araya geldi.

Ali Taran ile yaşadığı kısa süreli evliliğin ardından kendisini işine veren Ayşe Özyılmazel, Nevruz kutlamaları için Diyarbakır’a geldi. Kentte Nihat Doğan ile buluşan Özyılmazel, “Nihat Doğan kardeşimle Diyarbakır’dayız. Az sonra kutlama alanındayız” dedi.

Diyarbakır'daki Nevruz etkinliğine ünlü sanatçı Nihat Doğan da katılarak barış ve kardeşlik mesajı verdi.



Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz kutlamaları sabah erken saatlerde başladı. Çok sayıda Diyarbakırlının katıldığı Nevruz parkındaki etkinlikler halay çekilerek başladı. Halaya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı. Bir süre halay çeken Baydemir daha sonra alana gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile kucaklaştı. Bu arada tören alanına çok sayıda tanınmış yazarların yanı sıra ünlü sanatçı Nihat Doğan da katıldı. Nevruz'a katılanları selamlayan Nihat Doğan, "Bugün Diyarbakır’dan Ankara’ya, İstanbul’a dünyanın 4 bir yanına kürt halkı barış mesajı verecek. Bu Nevruz barışın olduğu bir Nevruz olacak” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, "En büyük garantimiz birlikte, eşit ve kardeşçe yaşamamız lazım” şeklinde konuştu.
Nevruz Parkı’nın tamamen dolduğu programda Nevruz ateşi yakıldı. Abdullah Öcalan’ın mesajının Kürtçe ve Türkçe olarak BDP’li vekiller tarafından okunacağı öğrenildi. Öte yandan, Nevruz alanında zaman zaman izdihamlar sonucu baygınlık geçirenler de oluyor.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-