-

Enver Ören Kimdir - (İhlas Holding - Tgrt)

22 Şubat 2013 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Gazeteci yazar, biyolog ve Türkiye gazetesive İhlas Holding'in sahibi. 10 Şubat 1939 da denizlinin Honaz köyünde nahiyesindedoğdu. Babasının ismi Nazif Efendi, annesinin ismi Melike Hanımdır. Dört yaşındayken ailesi denizliye yerleşti. ilk ve ortaokulu burada bitirdi. Ortaokuldan mezun olduğu 1953 senesinde ba basını kaybetti

Annesi Melike Hanım, tam bir Anadolu Hanımefendisiydi. Yetim kalan beş çocuğunun iyi yetişmeleri ve terbiyeleri için birçok sıkıntılara katlandı.



Enver Ören, ortaokuldan sonra, ailesinin maddi yükünü biraz olsun hafifletebilmek için istanbuldaki Kuleli askeri Lisesine girdi. Ağırbaşlılığı, nezaketi, arkadaşları arasında iyi geçimiyle tanınarak hocaları tarafından çok sevilip takdir edildi. Her zaman, bu okulda tanıdığı kimya hocasının, annesinin ve babasının nasihatlerini düşünür ve iyi insan olmak idealiyle yanardı. Kuleli Askeri Lisesini 1956 yılında

bitirdikten sonra sivil hayata geçti. Bir yıl sonra istanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girerek 1961 yılında Zooloji- botanik Bölümünden mezun oldu ve askere gitti. Dönüşünde istanbul Üniversitesinde

öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yetişmesinde büyük emeği geçmiş olan Kuleli Askeri Lisesindeki kimya hocası ve zamanımızın büyük islam alimi Hüseyin Hilmi Işık beyin kerimeleri Dilvin Hanımefendi ile nişanlandı. NATO bursu ile mesleki araştırma için bir buçuk yıl müddetle Napoliye gitti, dönüşünde 12 eylül 1968 de evlendi


Dr. Enver Ören, İhlas Holding A.Ş. ve bu gruba bağlı TGRT televizyonu, Türkiye gazetesi ve diğer birçok şirketin ortağı olmuştur.

Dr. Enver Ören, 10 Şubat 1939 tarihinde  Denizli’nin Honaz nahiyesinde dünyaya geldi. Babası Nazif Efendi, annesi ise tam bir Anadolu hanımefendisi olan Melike Hanımdı. İlk ve orta tahsilini Denizli’de tamamlayarak, Kuleli Askeri Lisesine, oradan da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girdi. 1961 yılında lisans öğrenimini başarıyla tamamladıktan sonra, birbuçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere İtalya’ya gitti. Dönüşünde bir müddet İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

Anarşi ve terör olaylarının üniversitelere sıçraması ve bilim yapmanın adeta imkansız hale gelmesi üzerine, 1970 yılında üniversiteden ve akademik hayattan ayrılmak zorunda kaldı. Birkaç idealist arkadaşı ile birlikte, ülke şartlarının kendilerine yüklediği misyonun gereği olarak, gazeteciliğe başladı. Bu olayı “İkinci Doğumum” diye niteleyen Dr. Enver Ören; hayatının bundan sonraki bölümünde, bütün yorgunluklara ve meşakkatli yıllara rağmen devletine, milletine ve din-millet farkı gözetmeksizin bütün insanlığa hizmet etmekten ibaret oloan ideallerini, birer birer gerçekleştirmeye muvaffak olduğunu söyler.

Dr. Enver Ören tarafından kurulan İhlas Vakfı, Bilim ve Teknoloji Vakfı ile Enver Ören Vakfı başarılı hizmetler sunmaktadır. Otuzdokuz öğrenci yurdunda ikibinbeşyüz civarında üniversite öğrencisi iaşe ve barınma imkanına kavuşuyor. İhlas Marmara ve İhlas Bahçelievler Kollejleri bünyesinde bulunan İlköğretim Okulu, Anadolu Lisesi, süper Lise, Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi, İletişim Lisesi ve Klasik Lisede yaklaşık üçbin öğrenci modern ve huzurlu mekanlarda eğitim yapma imkanına kavuşmuştur.

Dr. Enver Öğren, yeni ve başarılı uygulamaları sebebiyle, Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1980-1990 arasındaki on yılın en başarılı gazete yöneticisi seçilmiştir. Ayrıca merkezi Dakar’da bulunan Milletlerarası İslam Bilimler Akademisi’nin tevcih ettiği ilk “Şeref Üyesi” ünvanına da sahiptir. Uluslararası birçok seminer ve sempozyuma konuşmacı olarak davet edilen Dr. Ören, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Dr. Enver Ören’in üzerinde titrediği ve çok mukaddes saydığı kurumların başında aile müessesesi gelmektedir. Dr. Ören, eş iş tercihinin hayatına yön veren en müessir faktörler olduğunu her zaman sçyler. 1986 yılında Dilvin Hanımefendi ile hayatını birleştirmesinin ve mutlu bir evlilik yapmış olmasının, hayatının en önemli hadisesi olduğunu sıkça dile getirir. Eşi Dilvin Hanımefendi, gazetenin kurulduğu 1970’li yıllardan beri sadece Dr. Ören’e destek olmakla kalmamış, sürekli hazırladığı kadın-ev, magazin sayfaları ile de bilfiil gazetecilik yapmıştır. Bunu “Ayşe Nur Abla” kösesiyle sürdürmüştür.

Bu örnek beraberliğin mutluluğu, biricik evlatları A. Mücahid Ören ile daha da artmıştır. Genç Ören, bugün ikinci kuşaktan başarılı bir işadamı olarak, İhlas Holding’in Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu başkan Vekilliği görevini yapmıştır..   

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-