-

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga'ya istifa çağrısı

27 Aralık 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

40 üniversitenin rektörünün ODTÜ'yü kınayan bildirisine imza atan Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga'ya, üniversitenin öğrencilerinden ve akademisyenlerden tepki geldi.

Galatasaray Üniversitesi, ODTÜ'de yaşanan polis şiddetinin rektörlük tarafından desteklenmesinin ardından ayaklandı. Rektör Ethem Tolga'yı protesto etmek için 'Güvensizlik Oyu' adı altında 134 öğretim görevlisi ve öğretim üyesinin imza topladığı eylemin ardından bugün de hocalar ve öğrenciler protesto gösterisi düzenledi.
Radikal gazetesinin haberine göre, Ortaköy'deki kampüste rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler 'Rektör istifa' 'Her yer ODTÜ her yer direniş' sloganları atarken, öğretim görevlileri de öğrencilere destek verdi.
Okuldaki eylemi görüntülemek isteyen basın mensupları da uzun süre kampüse alınmadı. Eylemci öğrenciler, kapıda bekleyen basın mensuplarının yanına giderek onlara bilgi verdi.
Rektörün bir açıklama yapmasını isteyen öğrenciler uzun süre rektörlük köşkü önünde slogan attı. Ancak rektörün okulda olmadığı açıklandı.
Öğrenciler, Ethem Tolga'nın ODTÜ'yü kınayan bildiriden imzasını çekene ya da çıkıp bir açıklama yapana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar. Yapılan açık oylamada, yarın aynı yerde eyleme devam kararı alındı.
Eylem sırasında üniversite içinde internet bağlantısının kesildiği bildirildi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-