-

Fenerbahçeli Bo Mccalebb kimdir - Kariyeri

6 Ekim 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Fenerbahçe'nin bu sene transfer ettiği Avrupa'nun en iyi oyun kurucularından olan Bo Mccalebb'i kısaca  tanıyalım..







Fenerbahçe Ülker, Siena’ya bonservis bedeli olarak 1.3 milyon avro ödeyecekken, McCalebb senelik 1.6 milyon avro kazanacak.

Profesyonel basketbol hayatına Amerikan Kolej Liginde başlayan McCalebb, 2007 yılında New Orleans Üniversite'sinde sergilediği oyunla yılın Konferans oyuncusu seçildi. McCalebb New Orleans Üniversitesi forması altında çıktığı 128 maçta 20,9 sayı 4,7 ribaund ve 3 asist ortalaması ile oynadı.

2008-2009 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne transfer olan McCalebb 17.4 sayı ve maç başına 4.7 asist ortalaması tutturmuştu. 2.7 top çalma ligte en fazla top çalan oyuncu olmuştu. Daha sonra Partizan ve Montepaschi Siena ile yoluna devam eden McCalebb İtalya'da yılın MVP'si ödülüne layık görüldü.



1985 doğumlu, 1.83 boyundaki oyun kurucu pozisyonunda oynayan Bo McCalebb profesyonel kariyerinde sırasıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi, KK Partizan ve Montepaschi Siena takımlarında oynadı. Mc Calebb, Pazrtizan ile ABA Ligi ve Sırp Ligi kupası şampiyonluğu yaşarken, aynı zamanda takımının Euroleague Final Four'a ulaşmasında büyük katkıda bulundu. Son 2 sezondur formasını giydiği Montepaschi Siena takımında her iki sezonda da şampiyonluk yaşayan McCalebb, aynı zamanda bir kez daha takımının Euroleague Final Four'a yükselmesine katkıda bulundu. Bunlarla birlikte 2011-2012 sezonunda İtalyan Ligi MVP si seçildi.

                                   
2010 yılında Makedon vatandaşlığına geçen McCalebb, Makedonya Milli Takımı ile katıldığı 2011 Avrupa Şampiyonası'nda MVP (En İyi Oyuncu) seçildi.





0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-