-

Dilan Bebeğe tecavüz - Otopsi Raporları - Dilan'a ne oldu?

12 Eylül 2012 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Dilan Bebeğin ölümü üzerindeki tartışmalar büyüyor. Boncuk yuttu ve öldü diye kapatılmaya çalışılan olayın gerçekte tecavüze bağlı vajinal kanama vakası olduğu iddia ediliyor..

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde önce boğazına boncuk kaçtığı gerekçesiyle öldü denilen, ardından tecavüze uğradığı iddia edilen üç yaşındaki Dilan B.’yle ilgili gelişmelere ulaştı. Siverek’te hazırlanan klasik otopsi raporunun ardından bebeğin bedeni vücudundan doku ve salgı örnekleri alınması ve ayrıntılı inceleme yapılması amacıyla Diyarbakır’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Dün haber ajansları Şanlıurfa’nin Siverek ilçesi mahreçli bir haber geçti. Habere göre 3 yaşındaki Dilan B. adlı kız çocuğu sokakta oyun oynarken yerde bulduğu boncuğu yutmuş ve nefes borusunun tıkanması sonucu hayatını kaybetmişti.


Ajanslarda olayın, Siverek'in Gürakar Beldesi'nde meydana geldiği belirtilirken detaylar da şu şekilde aktarıldı: “Sokakta arkadaşlarıyla oyun oynayan Dilan B., yerde bulduğu boncuğu ağzına koydu. Yuttuğu boncuğun nefesini tıkaması sonucu nefessiz kalan küçük Dilan'ı görenler yardımına koştu. Küçük Dilan, ailesi ve komşuları tarafından otomobille Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil servise getirilen küçük çocuğun boncuğun nefes borusunu tıkaması sonucu öldüğü belirlendi. Dilan'ın cenazesi, yapılan otopsisinin ardından ailesine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.”

Ancak dün akşam saatlerinde önce bir internet sitesinde yer alan iddia twitter kanalıyla bir anda yayıldı. İddiaya göre Dilan Bebek’te tecavüz bulgusuna rastlanmıştı. Bu Haber Twitter'ı deyim yerindeyse salladı "#DilanaNeOldu" başlağıyla açılan etiket Twitter Dünya gündemine 3. sıradan girdi. Türkiye gündeminde de gece boyunca bir numarada kaldı.

İnternet üzerinden yayılan iddiaya göre Dilan Bebek olayı şöyle gelişti: “112 Acil Servis ekibi ambulansla Dilan bebeğin bulunduğu yere giderek, yüzünde morlukların oluştuğu cansız beden ile karşılaştı. Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dilan’ın yüzünde morlukların olduğunu fark eden doktorlar, çocuğun vücudunun vajina bölgesinde kanamanın olduğunu fark etti. Bağdaş'ın hangi gerekçeyle yaşamını yitirdiğinin incelenmesi için morga kaldırılırken, Dilan’ın tecavüze uğrayarak öldürüldüğü iddia ediliyor.”

Radikal, gece boyunca Dilan Bebek’le ilgili gelişmelerin izini sürdü. Sonunda ön otopsi raporuna ulaştı. Edinilen bilgiye göre 2012/3009 hazırlık numarasıyla hazırlanan klasik otopsi raporunda özetle şu ifadeler bulunuyordu: “Ağzın sol tarafında hafif kan görüldü. Vajinal bölgenin normal görülmediği tespit edildi. Vajinada kan izine rastlanmadı. Ölüm nedenin tespit edilmesi için müteveffa Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Müteveffa üzerinde üzerinde kan, tükürük, salgı gibi DNA örneklerinin tespit edilerek ölüm nedeninin belirlenmesi ve rapor halinde gönderilmesine karar verildi. “

Diyarbakır Adli Tıp’ın yaptığı otopside Dilan’ın boğazına kaçarak ölümüne neden olduğu ileri sürülen boncuk da bulundu. Ancak rapor savcılığa ulaşmadı. Tecavüz iddiaları ile ilgili bulgular için araştırma sürdürülüyor.

Şanlıurfa Barosu Başkanı İrfan Güven, son derece hassas bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek sağlıklı bilgi için Diyarbakır’dan gelecek ayrıntılı raporu beklediklerini söyledi

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-