-

Şap nedir - şapın kullanım alanları ve özellikleri

6 Mayıs 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

ŞAPLAR: Çift tuz grubuna giren bileşiklerdir. Genel formülleri : [Me+1Me+3(SO4)2.12H2O] şeklindedir. Buradaki Me+1 = K+ , NH4+ , Rb+ , Cs+ , TI+ ; Me+3=Al+3 , Fe+3 , Ga+3 , In+3 , Cr+3 , V+3 şeklinde ifade edilebilir.
İplik ya da kumaş boyama ve su saflaştırmada çokça kullanılan şapların yerini bugün alüminyum sülfat almıştır. Şaplar, suda kolayca çözünürler ve tatlımsı bir tada sahiptirler.
Testosteron'un etkilerini azalttığı için, asker yemeklerine katılan madde...
kaya tuzu...
potasyum aluminyum sulfatın halk arasındaki ifadesi.
Askerde yemeklere konan baharat.
Kimyada kullanılan bir maddedir.
Alüminyum ve potasyum sulfatından meydana gelen bir bileşiktir. halk arasında tuz yoğunluğu açısından yüksek olan maddelere ve kantaşı na da bu ad verilir.
ayrıca özellikle orduda askerlere verilen yemeklere şap katıldığı ve böylece onlardaki cinsel dürtünün azaltıldığı kanısı yaygındır. oysa cinsel dürtüsü az olan askerlerin iyi savaşçı olamayacakları kesin olduğundan bu yönteme başvurulması gereksizdir. diğer yandan ordu ve yatılı mekteplere ilk katılanlarda alışılan ortamdan bir süre uzaklaşmak ve belirli bir disiplin altına girmek zorunluluğu psikolojik bakımdan bunalıma yol açabilmekte ve bu bunalımın bir belirtisi de cinsel dürtünün azalması olduğundan ve bu durum oldukça yaygın bir şekil aldığından, bu durum yanlış olarak "yemeğe özel olarak bu amaçla şap katıldığı" şwklinde yorumlanmaktadır.

* şap, insanlarda cinsel dürtüyü azaltıcı bir madde değildir.

Şap halk arasında cinsel dürtüyü azaltıcı bir madde olarak nitelendirilir fakat bu böyle değildir

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-