-

Fenerbahçeli oyuncuların maç sonrası büyük üzüntüsü

13 Mayıs 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu şampiyonluğunu Kadıköy'de Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak kaptıran Fenerbahçe'de büyük üzüntü yaşanıyor.

Sarı-lacivertli ekip, lig tarihindeki 19. şampiyonluğun hedefiyle çıktığı sezon finalinde, kendi seyircisi önünde Galatasaray karşısında aldığı beraberlikle taraftarına büyük bir düş kırıklığı yaşattı.

''Futbolda şike'' davasının damgasını vurduğu sezonda anlamı büyük şampiyonluğun yitirilmesi sarı-lacivertlileri oldukça üzdü.

Aziz Yıldırım'a şampiyonluk sevinci yaşatamadılar
Fenerbahçeli futbolcular, şike davasında tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a şampiyonluk sevinci yaşatamadılar. Yıldırım döneminde 2000-2001, 2003-2004, 2004-2005, 2006-2007 ve 2010-2011 sezonlarında olmak üzere 5 kez şampiyon olan Fenerbahçe, 6. şampiyonluk hedefine ulaşamadı. Sarı-lacivertli ekip, Yıldırım döneminde ligi 5 kez zirvede bitirirken, 6 kez ikinci, 1 kez üçüncü, 2 kez dördüncü ve 1 kez de altıncı sırada yer aldı.

Kocaman üst üste şampiyonluk şansını kaçırdı

Fenerbahçe'de büyük üzüntü yaşanıyor
Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, Galatasaray beraberliğiyle üst üste 2 sezon takımını şampiyon yapma şansını kaçırdı. Şampiyon olmaları durumunda Fenerbahçe'yi üst üste 2 sezon şampiyonluğa taşıyan ilk Türk teknik direktör olma unvanını elde edecek olan Kocaman, bu fırsattan yararlanamadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynayacak
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada tamamladığı için UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme turunu geçerek katılmaya çalışacak. Geçen sezon elde ettiği şampiyonluğa rağmen, 2011-2012 sezonunda şike soruşturması sürecinde ''Devler Ligi''ne katılmaktan men edilen sarı-lacivertliler, ön eleme turlarını geçerek devler arenasında yer almaya çalışacak. Sarı-lacivertli ekip 2010-2011 sezonunda ön eleme turunda elenmişti.

İkincilik de ciddi bir gelir yarattı
Fenerbahçe, şampiyon olmasa da bu sezon ligde ortaya koyduğu performansla önemli bir gelir elde etti. Spor Toto Süper Lig'e katılımdan dolayı 11 milyon lira alan Fenerbahçe, federasyondan 12 milyon lira ikincilik primi kazandı. Bu sezon ortaya koyduğu performansla aldığı galibiyet ve beraberliklerden toplam 22.8 milyon lirayı kasasına koyan sarı-lacivertliler, önceki şampiyonluklarından dolayı da federasyondan 18 milyon lira aldı. Fenerbahçe'nin 2011-2012 futbol sezonunda Spor Toto Süper Lig'e katılımı ve ikinciliği sonucunda 64 milyon liraya yakın bir gelir elde etti. Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde gelirlerini artıracak.

Geçen sezon 5'te 5, bu sezon 5'te 2
Geçen sezon futbol, basketbol ve voleybol branşlarında elde ettiği 5 şampiyonlukla rakiplerini kıskandıran Fenerbahçe, bu sezon 5'te 2'de kaldı. Sarı-lacivertli ekibin kadın basketbol takımı ve erkek voleybol takımı mücadele ettikleri ligleri şampiyon tamamlarken, futbol, erkek basketbol ve kadın voleybol takımları şampiyonluğa ulaşamadı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-